Foto: Cockie Kremers

De bijna vijfhonderd deelnemers aan de Raamvallei Duomarathon lieten zich zondag 23 september niet kisten door het slechte weer.

In duo’s rennen en fietsen ze afwisselend door de Verborgen Raamvallei, daarbij worden ze getrakteerd op lokale heerlijkheden en diverse optredens bij de smikkelplatskes. “Wij kijken terug op een natte, maar zeer geslaagde editie”, aldus voorzitter Daniëlle Kremers. Klagen over regen en modder? Nee, dat is niks voor de deelnemers van de Raamvallei Duomarathon, voor het 4e achtereenvolgende jaar georganiseerd door Ontdek Mill. “Dat zijn echte bikkels, die ook bij deze omstandigheden genieten van de route, eten en entertainment. En laten we ook onze vrijwilligers niet vergeten. Met bijna 100 man waren we het hele weekend in touw. Samen zorgen we ervoor dat de deelnemers met veel plezier terugkijken op deze bijzondere editie; de andere jaren hebben we namelijk stralend weer gehad”, vertelt Kremers.

Smokkelroute

Wie bij beter weer de omgeving nogmaals wil verkennen, kan vanaf nu gebruik maken van de 33 kilometer tellende Smokkelroute. Deze fietsroute hebben we in samenwerking met Ontdek Mill ontwikkeld. Het hele jaar door is-ie te fietsen en kan er genoten worden bij leden van het Verrassende PlatteLand van Cuijk, zoals Landgoed De Barendonk, De Valkhoeve, Onder de Kersenboom, De Tienmorgen en Kasteel Tongelaar. Tip: check vooraf de site van de betreffende plek, zodat je weet of je er terecht kunt om te smikkelen.”

Jubileumeditie

Wie het evenement dit jaar gemist heeft – de tickets waren namelijk binnen een week uitverkocht – kan tijdens de jubileumeditie op zondag 22 september 2019 zijn geluk beproeven. Kremers: “Dat belooft écht een heel bijzondere editie te worden. Inschrijven kan weer vanaf 1 februari, dus ik zou zeggen: noteer het meteen in je agenda. Dit wil je niet missen!”

Nagenieten van de vierde editie? Bezoek dan https://www.facebook.com/raamvalleiduomarathon/ en bekijk alle foto’s.