Als je kind in de puberteit komt, kan er veel veranderen in het gedrag van je kind en in de relatie die je met hem/haar hebt.

De puberteit is een fase naar volwassenheid waarin kinderen loskomen van hun ouders en leren om zelfstandig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen. Dit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor de pubers zelf maar voor hun opvoeders. Want hoe ga je om met een kind dat zich de ene keer heel volwassen gedraagt en de andere keer juist helemaal niet? Pubers zijn vaak ongeremd, impulsief en overmatig emotioneel, soms lusteloos maar vaak ook juist energiek, ondernemend en creatief. En natuurlijk spelen ook externe factoren van invloed op het gedrag van je kind. Zoals vrienden, sociale media, alcohol- en of drugsgebruik.

De thema-avond op 8 oktober bedoelt je te ondersteunen in je omgaan met je kind. Immers hoe meer je begrijpt wat er in je puber omgaat, hoe beter je op het gedrag kunt inspelen

Deze thema-avond wordt georganiseerd door de Langenboomse Zorg Centraal (LZC) en gaat over de ontwikkeling van het puberbrein en over hoe daar als opvoeder mee om te (leren) gaan. Over risicogedrag, omgaan met sociale media en over middelengebruik.
Educatief en interactief theater ‘Heldertheater’ speelt enkele leuke maar vooral aansprekende en herkenbare scenes over pubers en opvoeders en gaan met de aanwezigen in gesprek.
Je krijgt gelegenheid ervaringen uit te wisselen en informatie, tips en handvatten van deskundigen (GGD Hart van Brabant).
Aan het eind van de avond geven we de aanwezigen goed gedocumenteerde folders en informatie over mogelijkheden om online cursussen/trainingen te volgen voor ‘ouder-puber en co’. Tenslotte zal gevraagd worden over welke aspecten er behoefte is aan verdere verdiepende themabijeenkomsten.

Voor alle ouders van pubers, maar ook voor opa’s en oma’s, en natuurlijk ook voor jeugdleiders en -trainers en allen die belangstelling hebben voor en zich betrokken voelen bij onze Langenboomse jongeren.

Hartelijk welkom op maandagavond 8 okt, 19.30-22.00 uur in de Wis. Graag uiterlijk vrijdag 5 okt aanmelden (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), dan zorgen wij voor voldoende koffie/thee.

Graag tot 8 oktober.

Namens de Langenboomse Zorg Centraal / www.lzc.nu: Christel Vriens, Leonie Graat, Nellie Schonenberg, Anita van Tiel, Gerdy Nooijen, Paul Vogels.