Zondag 30 september jl. was het dan zo ver. Voor de muzikanten van het Leerlingenorkest van de Millse Muziekvereniging St. Willibrord was dit het 2de concert sinds de start van dit orkest eind januari van dit jaar. Het eerste concert was net voor de zomervakantie. Nu lieten ze weer van zich horen tijdens het uitwisselingsconcert met het opleidingsorkest van Muziekvereniging St. Jan in het Wapen van Wanroij.

Voor sommigen muzikanten van het Millse leerlingenorkest was dit echter het eerste optreden. Zij zijn na de zomervakantie bij het leerlingenorkest gaan meespelen. Een knappe prestatie om nu al met het concert mee te kunnen spelen.

Ervaring rijker

Met zijn allen op een groot podium. Het inspelen van de partijen samen met een ander orkest. Het wisselen van dirigenten. Het eigen repertoire ten gehore brengen tijdens het optreden maar ook genieten en luisteren naar het opleidingsorkest St. Jan en tenslotte het samenspelen van ‘Italien Carroussel’ o.l.v. René Schipperheijn en ‘The Big Parade’, echte marsmuziek o.l.v. Bart van Bree (Wanroij). De spanning was vooral in het begin voelbaar maar wat deden beide orkesten het goed. Ook het publiek heeft enorm genoten en waren onder de indruk van het optreden van beide leerlingenorkesten. De mooie muziekstukken met af en toe een vleugje entertainment. Er volgde dan ook een zeer verdiende staande ovatie!

Met recht mogen alle muzikanten trots zijn en ook zeker een ervaring rijker!