Op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur kan iedereen voor advies en hulp bij het gebruik van Mobiele telefoon, Tablet en Laptop/Pc van elk merk en model terecht in Langenboom.

Natuurlijk hebben we regelmatig discussies over nut of onnut van gratis programma’s. Vaak aanbevolen omdat ze ‘zo slim of handig zijn’ blijken ze in gebruik meestal verkapte pogingen het (betaalde) programma te verkopen. Terwijl eenzelfde functie ingebouwd is in het besturingssysteem zoals Windows 10. Neem als voorbeeld een bekend ‘schoonmaakprogramma’ dat -in de gratis versie- voorgeeft een groot aantal onnodige bestanden op te ruimen die bij de volgende start van de computer opnieuw door het besturingssysteem geïnstalleerd moeten worden.

Om -het in Windows ingebouwd schoonmaakprogramma- in te stellen:

  1. Open je ‘Instellingen’ met WIN+i (houd de Windows toets ingedrukt en typ de letter ‘i’)
  2. Selecteer ‘Systeem’
  3. Selecteer in de linkerkolom: ‘Opslag’
  4. Schuif de optie onder ‘Slim opslaan’ naar ‘Aan’ (klik er 1x op)
  5. Klik op: ‘Wijzigen hoe ruimte wordt vrijgemaakt’
  6. Schuif/selecteer de opruim-opties naar: (‘Aan’ / ‘Elke week’ / ‘Tijdelijke bestanden’ resp. 30 en 60 dagen
  7. Bij ‘Eerdere versies van Windows verwijderen’ kun je beter geen vinkje plaatsen.
  8. Met de knop ‘Nu opruimen’ voer je de eerste schoonmaakactie uit. Verder werkt het programma stilletjes in de achtergrond en maakt elke week je pc schoon.

De optie: ‘eerdere versie van Windows verwijderen’ moet je NIET doen als je (nog) geen herstel-USB-bestand hebt opgeslagen.

Vragen of hulp nodig? Kom naar d’n Inloop! Breng uw laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale wereld. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.