Foto: Cockie Kremers

Na 2 succesvolle edities in 2017 en 2018, gaat het Zotte Zomer Festival in Mill voorlopig even in de ijskast. Dat heeft de organiserende werkgroep, die actief was onder de vlag van het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill onlangs besloten.

Reden hiervoor is vooral de volle activiteitenkalender in de gemeente Mill en Sint Hubert plus directe omgeving. Hierdoor is het aantrekken van voldoende sponsoren en bezoekers voor een dergelijk gratis toegankelijk evenement lastig. Daardoor is de financiële basis niet stabiel genoeg om er een structureel terugkerend evenement van te maken. Te veel druk leggen op ondernemers voor extra financiële ondersteuning, zou ten koste gaan van al bestaande goed draaiende evenementen en toekomstige nieuwe activiteiten. Om dit te voorkomen, gaat het concept Zotte Zomer Festival even de ijskast in.

De organiserende werkgroep wil via deze weg Ontdek Mill, de lokale horeca, de exploitant van de nostalgische attracties en alle andere betrokken organisaties bedanken voor de super mooie samenwerking. En natuurlijk ook alle vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet!