Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met de mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc.
Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Overzetten van gegevens van de ene mobiel naar de andere
Zet eenvoudig je gegevens over, met de app: Copy My Data. Stap je over van een Android toestel op iPhone of andersom? En heb je geen idee hoe je je foto’s, video, agenda en contacten over moet zetten?
Normaal gesproken ben ik niet zo'n voorstander om de een of andere app aan te raden, maar in dit geval maak ik een uitzondering, omdat hij wel heel makkelijk werkt.

Instructies:
Stap 1. Verbind beide smartphones met WiFi.
Stap 2. Download de app Copy My Data in de App Store en/of Google Play Store.
Stap 3. Open de app op beide smartphones.
Stap 4. Geef toegang tot jouw gegevens, door op accepteren te drukken.
Stap 5. Selecteer “To or From Another Device Over WiFi”.
Stap 6. Selecteer de telefoon en voer de weergegeven PIN code in.
Stap 7. Geef aan of je de gegevens wil versturen of ontvangen.
Stap 8. Je krijgt nu de mogelijkheid om je agenda, contacten foto’s en video’s over te zetten. Geef aan welke gegevens je wil overzetten en druk op volgende.
Stap 9. Beide smartphones zijn nu druk bezig met overzetten. Het is belangrijk dat je beide toestellen met rust laat en niet tussentijds andere zaken er op doet.

Tip! Sluit de smartphones aan op de lader. Het overzetten vergt behoorlijk wat energie. Daarbij is het niet gek dat de telefoons een beetje warm worden.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13:30 tot 14:30 aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader). Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!