Dinsdag 13 november organiseert de provincie Noord-Brabant een informatieavond voor de inwoners van Sint Hubert over de aanpak van de provinciale weg Uden-Haps. Onderdeel van dit plan is de aanpak van de kom van Sint Hubert. U bent van harte welkom.

De provincie Noord-Brabant heeft in samenwerking met een aantal partijen een verkennende studie uitgevoerd naar de provinciale weg N264 tussen Uden en Haps. De studie werd uitgevoerd in de eerste helft van 2018. In de studie zijn problemen onderzocht en mogelijke oplossingen inzichtelijk gemaakt. De drukte, en vragen rond leefbaarheid en verkeersveiligheid vragen een gedegen oplossing voor een langere termijn.

Stand van zaken

De resultaten van de studie zijn vertaald in een plan voor de aanpak van de N264 tussen Uden en Haps. Begin juli heeft de Stuurgroep (de gedeputeerde van de provincie en de wethouders van de gemeenten Mill en Sint Hubert en van Uden) besluiten over dit plan genomen, ook voor de kom van Sint Hubert. Op basis van het onderzoek is besloten dat er geen omlegging van deze weg door het buitengebied komt. In plaats daarvan komt er een maatregelenpakket voor de kom van Sint Hubert. Verder is afgesproken dat in goed overleg met gemeente en met participatie van de belanghebbenden gekeken zal worden naar de best haalbare inrichting van de komtraverse.

Informatieavond

In overleg met de Dorpsraad is besloten om een informatiebijeenkomst te organiseren om deze stand van zaken en het gevolgde proces nader toe te lichten en daarover vragen te beantwoorden. In het tweede deel van de avond wordt het vervolgproces toegelicht.

Er wordt een werkgroep ingesteld die een actieve rol gaat spelen in het vervolgtraject. Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers zich aanmelden als kandidaat voor de werkgroep. Daarnaast kunnen bezoekers aangeven wat zij belangrijk vinden voor de herinrichting van de kom van Sint Hubert.

De informatieavond vindt plaats op dinsdagavond 13 november, 20.00 uur in De Jachthoorn: Wethouder Lemmenstraat 13 te Sint Hubert.