Aanvulling op de cursus Langenboms van Jan Willems, spokt, spoken. Het begint er steeds meer op te lijken dat sporthal de Wis de ultieme locatie wordt waar thrillers worden gespeeld.

Was vorige week was het 1ste damesteam nog de hoofdrolspeler, deze week waren de meisjes van Vollan MC1 de hoofdrolspeelsters in een meer spannende dan goede wedstrijd tegen Somas Activia MC1 uit St. Anthonis. Individueel waren de speelsters uit St. Anthonis misschien wel de meerdere, het collectief aan de kant van Vollan gaf uiteindelijk de doorslag.

De 1ste 2 sets werden met 25-22 en 25-23 nog gewonnen door Vollan MC1. In set 3 en 4 echter was Activia duidelijk de bovenliggende partij waardoor een 5de set de beslissing moest brengen. Hier in ontstond wederom een horrorscenario waarbij het constant stuivertje wisselen werd, dan stond Vollan weer voor dan weer Activia. Met een setwinst van 15-13 trok Vollan MC1 aan het langste eind en kon er eindelijk weer eens een overwinning worden bijgeschreven.

Het vreugdedansje na de overwinning gaf aan hoe groot de ontlading bij de speelsters en de beide coaches was na het behalen van de zwaarbevochten overwinning. Een knappe 3-2 overwinning en met een totaalscore van 100-108 kun je gerust de conclusie trekken dat de tegenstanders volledig aan elkaar gewaagd waren.

Vollan DS 2 kreeg bezoek van een team van de andere kant van de Scheiwal. Detac 1 DS1 uit Zeeland was de tegenstander. De ploeg uit Zeeland was dit keer een maatje te groot. Niet voor niets zijn zij de koploper in deze 2de klasse. Geen schande om van zo’n sterke tegenstander te verliezen. De setstanden van 22-25 / 17-25 / 17-25 en 22-25 laten toch wel zien dat Vollan DS2, ondanks de 0-4 nederlaag Vollan toch wel serieus tegenstand heeft geboden.

De overige teams van Vollan ’65 waren vrij van competitieverplichtingen.