Pupil van de week: Silvia Keijzers

Na laat in de eerste helft op voorsprong te zijn gekomen, breidde SES in het tweede part de score uit.

Hoofdrolspeler was Melvin van den Elzen met 4 doelpunten. Wel ontvingen zij nog 2 tegengoals van tegenstander Gassel, welke misschien zelfs voorkomen hadden kunnen worden. Eindstand 5-2. SES verstevigde hiermee de tweede plaats in klasse 4H, terwijl middenmoter Gassel nu ook vanuit de onderste regionen druk zal gaan voelen.

Na zo’n kwartier spelen was het SES vaste waarde Tijn Cuppen die de eerste doelpoging had. Aan de andere kant deed Niels Paters iets terug voor Gassel en na een half uur spelen hadden beide ploegen meerdere kleine kansen gehad. De spelers leken met gelijkspel te gaan rusten, maar een crossbal vanuit de SES verdediging werd op de borst knap meegenomen door van den Elzen. Hiermee zette hij zichzelf vrij voor keeper Rik van der Loop en zorgde hij ervoor dat de Langenboomse ploeg met een goed gevoel naar de thee kon. 1-0.

Gassel vervolgde de wedstrijd met fysiek spel en dat leidde al snel tot gele kaarten. Ook de SES spelers kwamen onder het vergrootglas van scheidsrechter Timmers te liggen. Waar in de eerste helft veel door mocht gaan, kwam het spel in de tweede helft vaak stil te liggen. Dat de verre inworp aan Gasselse zijde gevaarlijk was, bleek ook in de 65e minuut. De afvallende bal werd door Bram Driessen met een boog in de verre hoek getrapt. De stand was weer gelijk.

Vlak daarna liet Timmers na een discutabel moment wel doorgaan en profiteerde Gijs Bens. Met een steekpass bereikte hij collega aanvaller Niek Nooijen, die niet faalde. Lang wist de thuisploeg niet te genieten van de voorsprong. Uit een corner kon Cas van Houtum ongedekt binnen koppen. Echter, het laatste kwartier liet van den Elzen zich nogmaals gelden. Tweemaal op aangeven van Nooijen, maar ook op eigen kracht vond hij nog drie keer het net.