Zaterdagavond 17 november stond de wedstrijd MHV’81 DS1 tegen VHC DS1 uit Valkenswaard op het programma. VHC leek, aan de hand van de eerdere uitslagen in de competitie, een stugge tegenstander te gaan worden.

Overtuigend begonnen de dames aan deze wedstrijd. Binnen één minuut stond er 2-0 op het scorebord. Even konden de dames uit Valkenswaard het gat met Mill beperkt houden, want na 10 minuten spelen stond het 10-6 in het voordeel van de Millse formatie. De dames van MHV bleven echter druk uitoefenen op VHC. Die moesten alle zeilen bijzetten, wat resulteerde in veel tijdstraffen. De daarop volgende strafworpen werden goed benut door penaltykillers Liz Jansen en Marijn Weren. Breekpunt in de eerste helft was een terechte rode kaart voor een speelster van VHC, die Evi Bens vloerde in een break-out. MHV had energie genoeg en hield het tempo hoog. De ene aanval was nog beter dan de andere, wat mooie goals tot gevolg had. VHC kon het tempo niet bijbenen. Dat resulteerde in een 24-12 tussenstand bij het rustsignaal.

In de rust drukten coaches Rob van de Akker en Bas de Gier de dames op het hart om geconcentreerd te blijven spelen en daarmee te werken aan het doelsaldo. MHV’81 werd met name door een goed keepende Linda Fick aangespoord tot een snelle omschakeling van verdediging naar aanval. Zo pakten de dames van MHV de tweede helft op, waar ze de eerste helft gestopt waren. Onder andere Marijn Weren wist van geen ophouden en scoorde er lustig op los. Ze werd deze wedstrijd de topscoorster met 13 doelpunten. Mede door het verloop van de wedstrijd hebben alle Millse meiden hun minuten kunnen maken en hun doelpuntjes mee kunnen pikken. De overwinning was een echte teamprestatie. De eindstand was 45-25 in het voordeel van MHV’81.

De nummer 2 Hellas en nummer 3 Habo’95 speelden tegen elkaar in Boekel met als eindstand 21-21. Dit gelijkspel zorgt ervoor dat MHV’81 de koppositie heeft verstevigd. De top 3 in de hoofdklasse D ziet er nu als volgt uit:

1. MHV’81 DS1 - 13 punten uit 7 wedstrijden
  2. Goodflooring-HMC/HVM DS1 - 9 punten uit 6 wedstrijden
  3. Hellas DS1 - 9 punten uit 6 wedstrijden

Volgende week zaterdag, 24 november, staat de uitwedstrijd tegen Heerle uit Wouw op het programma. Deze wedstrijd start om 19.15 uur. Momenteel bezet Heerle de tiende positie op de ranglijst met 2 punten uit 6 wedstrijden.

Op de site van MHV ’81, http://www.mhv81.nl, vind u verder verder alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV ’81.