In het weekend van 29 op 30 december ’18 wordt het traditionele Nachttoernooi van Apollo gehouden. Plaats van handeling is als vanouds sporthal De Looierij te Mill.

Om uiterlijk 18.00 u. melden de deelnemers zich aan in de hal, zodat om 18.30 u. de selectiewedstrijden kunnen beginnen. Onder het toeziend oog van enkele ‘technisch adviseurs’ wordt het spel van de teams beoordeeld. Daarna worden ze ondergebracht in ’n poule met ongeveer gelijkwaardige tegenstanders. Hiermee wordt voorkomen, dat sommige teams van de mat worden gespeeld en andere verveeld hun partijtje uitspelen. Het is niet noodzakelijk, dat ’n winnaar bij de selectiewedstrijden persé in de sterkste poule wordt ondergebracht. In ’n korte pauze van 19.30 u tot 20.00 u. worden de teams naar daad- en slagkracht ingedeeld. De wedstrijden duren voort tot ongeveer 01.00 u. in de nacht. Nadat men zich opgefrist en de prijzen van de loterij opgehaald heeft, vindt de prijsuitreiking plaats om ongeveer 01.30 u.
Daarna en tussen de wedstrijden door is er ruimschoots gelegenheid om elkaar nader te leren kennen, wedstrijden te evalueren of zomaar gezellig na te keuvelen in de sportkantine waar Patrick de scepter zwaait.

Het Mills Nachttoernooi is door de jaren heen gebleken een mooie ontmoetingsplaats voor de jeugd te zijn. Tevens treffen jong en ‘oud’ elkaar in ’n gemoedelijke sfeer om sportief bezig te zijn en daarna amicaal na te praten. Apollo roept eenieder op, die op ’n speelse wijze nader kennis wil maken met deze mooie tak van sport. Tevens is het, mede door de nieuwe opzet, ’n prachtige gelegenheid om tegen andere teams de eigen krachten te meten. In het verleden deden vriendengroepen, clubgenoten, buurtgenoten, familieleden, collega’s of kennissen mee aan het toernooi, dat bekend staat om zijn Brabantse gezelligheid. Dat het goed rusten is na gedane inspanning blijkt uit de voortzetting van het samenzijn tot in de kleine uurtjes. Ook in Mill kunnen de Brabantse nachten lang zijn. Patrick zal met z’n crew ervoor zorgen, dat het zijn gasten aan niets ontbreekt.

Op dit moment zijn door de organisatie de spelers van Apollo en de deelnemers van het vorige toernooi benaderd. Meestal stromen vóór Kerst de aanmeldingen in ’n rap tempo binnen. Binnenkort gaan er uitnodigingen naar alle teams, die de laatste jaren aan het toernooi hebben deelgenomen. Helaas moet er dan vlak voor het sportieve treffen soms –nee- verkocht worden aan enkele late aanmelders. Op dit moment is er nog plaats genoeg, maar dat kan gauw veranderen. Deelname door andere sportverenigingen wordt erg op prijs gesteld: m.n. valt te denken aan de balsporters. In het verleden is maar al te vaak gebleken, dat zij hun mannetje wel staan! Tevens blijkt het maken van mix-teams ’n leuk uitgangspunt om elkaars kwaliteiten te leren (er)kennen.

Voor nadere informatie over het toernooi, het reglement, het inschrijfformulier en de wijze van betaling kun je terecht op de site van Apollo: www.apollomill.nl. Klik op het kopje Nachttoernooi. Bovenaan kun je doorlinken naar het reglement. Scroll door voor het inschrijfformulier en verder naar beneden staat de wijze van betaling. Dit jaar is er geen link en dien je het formulier te downloaden en uit te printen. Daarna stuur je het op aan: H.Vloet, Bastaardstraat 29, 5451 XR Mill. Of scan het ingevulde formulier en mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Apollo is dankbaar voor de steun van Albert Heijn van de Ven en Bosch Car Service Thoonen, die de wisselbeker beschikbaar stelt. Zij stellen Apollo mede in staat om dit toernooi jaarlijks terug te laten keren.