Op zaterdagavond 1 december speelde de dames 1 van MHV’81 hun negende wedstrijd van het seizoen tegen de dames 2 van handbalvereniging WPK/Westlandia uit Naaldwijk. Na een week eerder moeizaam twee punten mee naar Mill te hebben genomen, was het team van MHV er deze week op gebrand de overwinning overtuigend veilig te stellen.

MHV liet in de eerste minuten van de wedstrijd al zien dat er voor de dames uit Naaldwijk niets te halen was. Ondanks het uitvallen van Meike Weren (wederom een schouderblessure), bleven de dames van MHV scoren en liepen zij via 5-1 uit naar een stand van 12-2. Keepster Nienke van den Boom mocht halverwege de eerste helft het doel van de Millse formatie gaan verdedigen, nadat Linda Fick de toon had gezet. Door goed spel en een sterke verdediging ging MHV met een stand van 18-6 de rust in.

In de tweede helft bleef MHV het scoren voortzetten, met mooie doelpunten vanaf alle posities. De dames van Westlandia waren niet bij machten om het hoge tempo van MHV te volgen. Wel was er, aan de zijde van MHV, een meer nonchalante omgang met de bal, wat resulteerde in een aantal verkeerde passes en een slordige afronding. Door de focus terug te pakken, konden de dames van MHV de voorsprong uitbreiden en de wedstrijd op slot gooien. Ook in deze wedstrijd is de 34-16 als einduitslag het gevolg van uitstekend teamwerk. Alle speelster hebben hun minuten in deze wedstrijd kunnen maken.

MHV ’81 DS1 - WPK/Westlandia: 34 -16

Volgende week zaterdag staat MHV een belangrijke wedstrijd te wachten. Zij spelen dan in Raamsdonksveer de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen dames 1 van Goodflooring-HMC/HVM. Dit team staat met één gespeelde wedstrijd minder vierde op de ranglijst.

Op de site van MHV ’81, www.mhv81.nl, vind u alle mogelijke informatie over handbalvereniging MHV ’81.