Zaterdagavond 8 december stond de wedstrijd HMC - MHV’81 in Raamsdonkveer op de planning. Voor de Millse formatie was dit de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Ook tegen de nummer 3 van de ranglijst wilde dames van MHV de ongeslagen status behouden.

In het begin van de wedstrijd liep MHV’81 uit, door goed samenspel in de aanval en een hechte collectieve verdediging. Maud van Schipstal schoot vanaf het begin met scherp en Nienke van de Boom stopte twee strafworpen. Dit zorgde voor de stand van 3-9 in het voordeel van MHV. Na een kwartier ging het aan de kant van MHV moeizamer. HMC kreeg de kans om terug te komen in de wedstrijd, doordat de Millse dames nauwelijks tot scoren kwamen. Met de ruststand 11-12 gingen de teams de kleedkamer in.

In de rust spraken de coaches Rob van de Akker en Bas de Gier de dames toe. Aanvallend en verdedigend werden de puntjes op de i gezet. De dames van MHV begonnen de tweede helft toch zwak. Hierdoor konden de dames van HMC op een voorsprong van 13-12 komen.

Naarmate de tweede helft vorderde, pakte MHV het snelle spel weer op en wisten ze het doel van HMC goed te vinden. De achterstand werd daarmee vlug omgebogen. Via 13-17 en 15-19 werd de voorsprong uitgebouwd naar 18-24. Hiermee was het gat geslagen, waardoor de overwinning niet meer in gevaar zou komen. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld, waarbij alle speelster nog speelminuten kregen. Dit resulteerde in een einduitslag van 21-27.

Deze afsluiting van de eerste competitiehelft, was tevens de laatste wedstrijd van 2018. In tien wedstrijden hebben de dames van MHV slechts 1 verliespunt geleden door het gelijkspel tegen Habo‘95. Door dit uitstekende resultaat staan de dames eerste op de ranglijst: WINTERKAMPIOEN!.

Op 5 januari om 20.00 uur wordt de competitie hervat. Internos is dan, in de Looierij in Mill, de volgende tegenstander. De dames van MHV willen de supporters bedanken en hopen iedereen in 2019 weer in goede gezondheid te mogen begroeten in de sporthal!