Op een regenachtige zondag speelde DWSH’18 de laatste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander was het Limburgse Merselo.

Bij winst kon de thuisploeg op een gelijk aantal punten komen. Een mooie motivatie richting de aankomende feestdagen om deze wedstrijd om te zetten in drie punten.

Afwezigen vandaag waren Rody van Abel en Job en Math van der Straaten, hierdoor begon verrassenderwijs onder andere Roy Hutting als linksbuiten.

Om 14:00 uur werd er afgetrapt en meteen was duidelijk wat de intentie was van DWSH’18; voetballen. Regelmatig worden de bezoekers weggetikt. Tot echte kansen leidt dit echter niet. Na 21 minuten is het toch de thuisploeg die op voorsprong komen. Een mooie crossbal van Bart Derks komt op links door. De voorzet van Jesse Swartjes komt op het hoofd van Siem Lubach, die knap tegendraads binnenkopt. Hierna ploetert de wedstrijd verder en zijn het louter overtredingen van Merselo die worden afgefloten, maar niet worden bestraft. Het is dus de kopbal van Siem die de ruststand bepaald.

In de tweede helft is de onzichtbare Rens Kuppen vervangen door Mark van Dijk. Merselo tapt duidelijk uit een ander vaatje de tweede helft en hier hebben de blauw-zwarten duidelijk moeite mee. Binnen drie minuten is de voorsprong gesmolten en staat Merselo met 1-2 voor. Eerst is het de linksbuiten die na knullig balverlies van Jesse de gelijkmaker scoort en daarna de rechtsbuiten die hard schiet en in de korte hoek Jordy kan verschalken. Hierdoor moet de thuisploeg in de achtervolging. Er volgen kansen van Roy (volley) en Mark (zijnet) maar vaak komt DWSH’18 niet over de middenlijn. Toch komt de gelijkmaker. Een uit discutabele penalty, duwen volgens de scheidsrechter, scoort Frank Thelosen de zeer verdiende gelijkmaker. Hierna is het Siem die twee keer de kans heeft om de wedstrijd te beslissen. Allereerst met een moeilijke kopbal en daarna met een een-op-een-kans waarbij het net de bal te ver voor zichzelf uitspeelde. Helaas kreeg hij beide keren niet de bal achter de keeper.

Een wedstrijd die geen winnaar verdiende eindigt zo in een 2-2 gelijkspel. Na de winterstop, in 2019, speelt DWSH’18 hun volgende wedstrijd. Tegenstander is dan in Grave GVV’57. Op zondag 6 januari organiseert DWSH’18 een nieuwsjaarreceptie voor alle geïnteresseerden. Deze vindt plaats om 14:00 uur in de kantine van sportpark Het Breexsel in Sint Hubert.