Op zaterdag 29 december wisten diverse teams de weg te vinden naar sporthal De Looierij te Mill. Daar werd het traditionele ‘A.H. Nachttoernooi van Apollo’ voor de 27ste keer gehouden.

Gezien de vroege aanwezigheid van enkele teams had men er wel zin in. Geen wonder, want naast het sportieve treffen zijn het de vriendschap en gezelligheid die de boventoon voeren.

Rond de klok van 18.00 uur meldden de meeste teams zich aan. Na wegwijs gemaakt te zijn kon men even inspelen. Klokslag 18.30 uur vingen de selectiewedstrijden aan, dit om te voorkomen dat men in de poule van de mat geveegd werd. Achteraf bleek dat de scouts hun werk goed hadden gedaan.

Na een pauze van 20.00 tot 20.30 uur waarin loten verkocht werden en Patrick in de kantine handen vol werk verzette, begonnen de poulewedstrijden. Zowel in poule A als in poule B werden spannende games afgewerkt. De animo om te winnen was groot, ofschoon de samenstelling van de teams daar niet altijd aanleiding toe gaf. Het ene team kwam meer voor de gezelligheid en het andere voor de sportiviteit.

Waar het een mix van beide was hadden sommige echte sporters het moeilijk om de missers en gebrek aan spelinzicht van anderen op te vangen. Toch gebeurde dit in ’n amicale sfeer, waarbij de lachspieren regelmatig aan hun trekken kwamen. Ieder team was in de gelegenheid om in Patricks bar ’n heerlijk broodje frikadel of kroket te bestellen. Omdat dit aangeboden werd maakte men er ruimhartig gebruik van.

De klandizie tussen de wedstrijden door mocht er wezen. Even bijpraten over de gespeelde wedstrijd, een nieuwe tactiek bedenken, de spieren even ontspannen of zomaar gezellig keuvelen deden het goed. Patrick en Twan stonden garant voor een onberispelijke bediening, waarbij muziek en kolder de boventoon voerden.

Precies om 23.50 uur waren de laatste wedstrijden gespeeld. In poule A stonden de favorieten in de laatste wedstrijd tegenover elkaar. In de eerste set draaide het om één punt na ’n gelijke stand. B.C.S. Thoonen trok hierbij aan het kortste eind. In de tweede set namen ze revanche door de winst naar zich toe te trekken. Helaas hadden ze echter in hun poule al een setje laten liggen, zodat de eindzege hen ontgin.

Dankzij de gulle gaven van de Millse middenstand konden veel lootjeskopers hun prijsje(s) afhalen. Ieder jaar blijkt de loterij erg in trek te zijn. Met de toestemming van de gemeente kon Apollo haar kas wat extra aanvullen.

De einduitslag was als volgt:
Poule A: 1. Hmmm lekker hmmm 2. B.C.S. Thoonen 3. V.V. Pak de La 4. De Hempies 5. De Hill-e-kus
Poule B: 1. W.L.M. / Festa 2. Smashing Parents 3. Net niet 4. Als je haar maar goed zit.

Bij de prijsuitreiking, in iedere poule een beker, werd het team ‘Hmmm lekker hmmm’ gefêteerd met hun overwinning. Dit team ging er op de valreep met de wisselbeker van door en zal die het volgend jaar mogen/moeten verdedigen.

De toernooicommissie zal zich nader bezinnen over de meest geschikte datum, maar houd in ieder geval het eerste en tweede weekend in januari 2020 vrij. Iedereen wil immers deelnemen aan dit gezellige Brabantse toernooi. Rest nu nog iedereen veel gezondheid en geluk te wensen in het nieuwe jaar. Dat het een goed jaartje mag zijn.