Traditiegetrouw sluit Taflan/Gezonder winkelen in Langenboom het jaar af met het hussel-dubbel-dynamictennistoernooi. Dit onderlinge gezelligheidstoernooi vond plaats op zondag 30 december.

Dit is een toernooivorm waarbij de 24 deelnemers verdeeld worden in een sterke en een minder sterke groep. Elke deelnemer krijgt door loting een eigen letter of nummer. In een schema worden een letter en een cijfer gekoppeld. Zij spelen een dubbelpartij tegen een op dezelfde wijze samengesteld dubbel. De daaropvolgende wedstrijd worden cijfers en letters opnieuw gekoppeld en speel je zowel met als tegen andere spelers. Je hebt op deze manier gedurende het toernooi geen enkele keer dezelfde medespeler of tegenstander. Daardoor is je winkans sterk afhankelijk van de medespeler die je krijgt, maar ook van de gezamenlijke speelsterkte van je tegenstander. Winnaar is die speler die van de 5 wedstrijden (10 games) de meeste games wint. Dat niet altijd de sterkste spelers in de top eindigen bewijst het feit dat Rico Baars, een van onze sterkste tafeltennissers, als laatste eindigde met slechts 1 gewonnen game.

Gezelligheid is de grootste troef bij dit toernooi dat rond het middaguur werd onderbroken door een gezamenlijke lunch en werd afgesloten met een gezamenlijke snack.

Toch leverde het ook een top-3 op. Paul Sommers was over het geheel te sterk voor de rest en wist 10 games winnend af te sluiten. Zowel Wiljan Toonen als jeugdspeler Joure de Wildt wisten 9 games te winnen. Wiljan had echter een hoger positief saldo dan Joure, waardoor hem de 2e plek ten deel viel, en Joure als 3e eindigde.

Al met al een mooi en gezellig slot van een zeer succesvol 2018.