Waar de meeste voetbalclubs met natuurlijk gras in de regio verstandig hun wedstrijden afgelasten, besloot GVV’57 de keuze af te laten hangen van de scheidsrechter.

Na de herkeuring om half drie, werd er na veel wikken en wegen, besloten om toch af te trappen. Echter waren de omstandigheden verder van prima en mogelijkerwijs niet even veilig. Zonder de afwezige trainer Marco Benneheij werd er rond kwart voor drie afgetrapt op sportpark De Bikkelkamp. De Graafse ploeg was het seizoen uitstekend begonnen, maar staat inmiddels weer in de subtop.

Interim-trainers Mark Selten en Koen van Berlicum zagen dat GVV’57 in het begin het veldoverwicht had, maar echt grote kansen konden zij niet creëren. Tegen de verhouding in is het DWSH’18 dat de score opent. Het is Rens Kuppen die in twee instanties de bal voorbij de Graafse keeper krijgt.
Hierna zet de thuisploeg er een tandje bij en met fysiek spel proberen ze de blauw-zwarten uit hun ritme te krijgen. Echter lukt dat alleen met het blesseren van Rody van Abel. Hij wordt na een harde duw in de eigen dug-out vervangen door Job van der Straaten. Koud in het veld zorgt hij voor een verdubbeling van de score. Niek van de Steeg gooit een vrije trap in het strafschopgebied, waar de keeper van GVV’57 de bal makkelijk lijkt te gaan vangen. Echter gaat hij in de fout en kan Job het tweede doelpunt voor DWSH’18 binnenwerken.

Na de rust verwachten de bezoekers een storm van aanvallen van de Graafse ploeg. Deze blijft echter uit en zijn vooral overtredingen en gepraat wat het spel typeert. Er komt nog een grote kans voor de thuisploeg en aan de andere kant is het Job niet gegund om zijn tweede van de middag te maken. Gelukkig komen de blauw-zwarten, zelfs na een tweede gele kaart van Rens, niet meer in de problemen.

Leunend op een stabiele verdediging en met een prima keepende Jordy, fluit de warrig leidende scheidsrechter rond kwart voor vijf af. Door deze 0-2 overwinning stijgt DWSH’18 een plekje op de ranglijst. Volgende week wacht thuis op Het Breexsel de Oeffeltse subtopper De Zwaluw. Aan de heenwedstrijd (2-1 verlies) wordt met gemengde gevoelens teruggedacht.