Op zaterdag 19 januari 2019 speelde dames 1 van MHV’81 de derde thuiswedstrijd van 2019. Deze keer was Houten de tegenstander; de nummer 6 op de ranglijst. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd slechts met één goal verschil gewonnen.

Trainers Rob van den Akker en Bas de Gier startte zaterdagavond in een volle Looierij met Janne Nooijen en Laura Swinkels in de basis. Houten begon fanatiek met een aantal harde schoten. MHV’81 stond al snel met 1-4 achter. Voor de dames geen reden voor paniek. Het eigen spel werd gespeeld en mede door een aantal goede acties van Janne Nooijen werd de achterstand omgezet in een 5-4 voorsprong. De wedstrijd lag daarmee weer open. Tot 11-10 ging de wedstrijd gelijk op. Op dat moment kwam de snelle break weer uit de truckendoos. Binnen een paar minuten liepen de dames uit naar 16-10. Evi Bens bewees weer weinig ruimte nodig te hebben om te kunnen scoren.

Na rust wist Houten nog terug te komen tot vier goals verschil, maar daarna was het verzet gebroken en liepen de dames uit naar een grote voorsprong. Het spel was mooi om te zien en er werd veel gescoord. De pas 15-jarige Eef Toonen scoorde haar eerste competitiedoelpunt en keepster Nienke van de Boom was in het laatste deel van de wedstrijd niet te passeren. Het in grote getale aanwezige publiek had een topavond gehad, welke voortgezet werd met de nieuwjaarsborrel in de kantine.

Eindstand MHV’81 DS1 - Houten: 32 - 20

Komend weekend staat de uitwedstrijd tegen Verburch op het programma. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur in Poeldijk. Eerder dit seizoen werd met grote moeite van deze tegenstander gewonnen. De dames zijn gewaarschuwd!