Op zaterdag 26 januari speelde het damesteam van MHV'81 de eerste uitwedstrijd van 2019. De wedstrijd werd gespeeld in Poeldijk tegen Verburg; de nummer 5 op de ranglijst. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd moeizaam gewonnen door de dames van MHV'81.

Na een flinke autorit was de Millse formatie klaar voor de start van de wedstrijd. De hars aan de bal zorgde ervoor dat de wedstrijd aan Millse zijde slordig begon. Hier maakte Verburg dankbaar gebruik van, waardoor MHV meteen op achterstand kwam. Na acht minuten was de stand 6-3 in het voordeel van Verburg. MHV ging wat beter spelen, waardoor er een aantal gemakkelijke doelpunten gemaakt konden worden. Onder aanvoering van Janne Nooijen stond de Millse verdediging beter. Toch kon de voorsprong van Verburch niet verkleind worden. Met een ruststand van 16-14 gingen de teams de kleedkamer in.

In de rust vertelden coaches Van den Akker en De Gier dat de hoofden koel moesten worden gehouden. ‘Blijven knokken voor elk punt’, was de boodschap. Alles was nog mogelijk in deze wedstrijd. Deze opdracht bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. De kansen die werden gecreëerd, werden niet afgemaakt. Daarentegen bleef de ploeg uit Poeldijk het net vinden. De dames van MHV'81 kwamen daardoor snel op een achterstand van zes doelpunten. Gedurende de tweede helft wisten de Millse dames het tij niet te keren. Over de gehele linie ontbrak het regelmatig aan scherpte en geluk. De eerste nederlaag van het seizoen werd daardoor een feit.

Eindstand Verburch - MHV'81: 29-23

Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen Hellas op het programma. Zij staan op dit moment vierde op de ranglijst. Deze, waarschijnlijk lastige, wedstrijd zal plaatsvinden op zondag 3 februari in Den Haag. De wedstrijd start om 12:00 uur. Vol vertrouwen zal de Millse ploeg naar Den Haag afreizen, om de koppositie met hand en tand te verdedigen.