Na de verliespartij van afgelopen week stond afgelopen weekend voor de damesselectie MHV ’81 de uitwedstrijd tegen Hellas op het programma.

In de thuiswedstrijd werd de Haagse ploeg nog met 28-18 verslagen door MHV. Thuis verloor Hellas echter nog maar twee keer. Het kon dus wel eens een lastige wedstrijd worden.

Op zondag 3 februari om 12:00 uur klonk het startsignaal en na een achterstand van 2-0 werd het 3-3. Vooral op de snelle tegenaanval van MHV had Hellas geen antwoord. De teams hielden elkaar in de eerste helft toch goed in evenwicht. Niet alleen met doelpunten maar helaas ook met tijdstraffen en foute afspeelballen. Een rommelige eerste helft resulteerde via 5-5, 7-7 en 8-9 in een ruststand van 10-10.

In de rust zorgde de coaches ervoor dat de kopjes omhoog gingen en dat er weer een lach op de gezichten kwam. Er stond in de tweede helft een zichtbaar stabieler MHV’81 op het veld. De snelheid van de eerste paar minuten kwam weer terug in het spel. Via break-outs en mooie snelle aanvallen ging de wedstrijd via 11-14, 12-17 en 14-18 naar 17-22. Lieke van Baal, terug in de ploeg na een langdurige blessure, was met vijf doelpunten belangrijk in de tweede helft. Uiteindelijk stond de eindstand 21-25 op het scorebord. De Millse dames hadden zich in de tweede helft knap herpakt, waardoor er terecht werd gewonnen.

Eindstand: Hellas - MHV ’81 DS1: 21 25

De ploeg van Van den Akker en De Gier kan zich aankomende week klaarmaken voor de topper tegen Habo’95. Het team uit Boekel staat op de tweede plaats en kan zich bij winst weer volledig mengen in de titelstrijd. Iedereen die onze vereniging een warm toedraagt is van welkom in sporthal de Looierij om de Millse formatie aan te moedigen. De wedstrijd is op zaterdag 9 februari en start om 20:00 uur.