Op zaterdagavond 9 februari stond de wedstrijd tegen Habo’95 Dames 1 op het programma. Een wedstrijd die eerder dit seizoen eindigde in een gelijkspel. Aangezien MHV op plek 1 stond en HABO op plek 2, beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

In de voorbespreking werd door coaches Rob van den Akker en Bas de Gier duidelijk gemaakt dat er alleen winst kon worden behaald, wanneer er als een team gespeeld zou worden. In een volledig gevulde sporthal, waar veel supporters van beide ploegen aanwezig waren, scoorde MHV de openingstreffer. Vervolgens bleef de stand redelijk gelijk opgaan. De Millse formatie kon de voorsprong niet overtuigend uitbouwen. Via 5-4, 8-5 en 11-10 gingen beide ploegen de kleedkamer in met 14-12 voorsprong.

In de rust kregen de dames nog wat tactische aanwijzingen en werden zij opgepept om vol de tweede helft in te gaan. MHV begon sterk aan de tweede helft, wat resulteerde in een tussenstand van 18-13. Het publiek moedigde de dames luidkeels aan. Camerin van Eeten was met vijf doelpunten vanaf de linkerhoek belangrijk, terwijl Liz Jansen en Meike Weren verdedigend een ijzersterke wedstrijd speelden. Met nog tien minuten op de klok stond er een stand van 25-20 op het scorebord. Alle spanning leek van de wedstrijd af, maar niets was minder waar. De ploeg uit Boekel wist terug te komen tot een stand van 25-25. In de laatste minuten zou de wedstrijd belist moeten worden. Met twee mooie breaks wisten de dames van MHV de overwinning toch op hun naam te zetten. Eindstand 27-26 in het voordeel van MHV’81.

Door deze overwinning heeft MHV het gat met Habo’95 vergroot. Ze staan nu vijf punten los, met nog vier competitieduels te spelen. De dames van MHV willen al het publiek bedanken voor hun aanwezigheid en support. Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen VHC gespeeld. Deze wedstrijd start zondagmiddag 17 februari om 16.25 uur in Amundsenhal in Valkenswaard.