Zondag 17 februari reisde het damesteam van MHV af naar Valkenswaard voor de wedstrijd tegen VHC. Concurrent Habo’95 had eerder op deze zondag punten laten liggen tegen de Haagse ploeg Hellas. Hierdoor was het kampioenschap voor de Millse dames plotseling eerder dan verwacht binnen handbereik.

Het, in groten getale, meegereisde Millse publiek maakte de beleving van deze wedstrijd anders. Er was, met de promotie naar de tweede divisie in het verschiet, duidelijk extra spanning te zien bij de ploeg van Van den Akker. Al snel stond de Mille formatie achter met 2-0. Middels snelle aanvallen en mooie goals, van onder andere Laura Swinkels, bleef de schade in de eerste helft beperkt. Na de 2-2 werd de ruststand via 9-5 uiteindelijk 12-9. Het spel in de eerste helft was slordig, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld.

Met een duidelijk plan kwamen de dames uit de kleedkamer en werd de tweede helft hervat. Het bleek in het tweede bedrijf een echte kampioenswedstrijd. Het spel was hard, soms grimmig en geregeld waren er tijdstraffen voor de thuisploeg, met daar tegenover technische fouten en gemiste strafworpen aan de Millse zijde. VHC knokte voor wat het waard was en wilde winnen van de nummer 1. Ze kwamen zelfs op een 20-15 voorsprong. Toch gaf MHV zich niet zomaar over. Marijn Weren scoorde er op los en nam de dames uit Mill op sleeptouw. Dat resulteerde in een stand van 29-28, met nog een paar minuten te spelen. Helaas trok MHV aan het kortste eind en sleepte VHC de winst nipt binnen.
De eindstand was 30-29.

De komende twee weken spelen de dames van MHV geen wedstrijden. Op zaterdag 9 maart kan het kampioenschap alsnog worden binnengesleept. Dan speelt MHV een thuiswedstrijd tegen Heerle uit Wouw. Zij staan op plaats tien van de ranglijst. Deze wedstrijd start om 20.00 uur in de Looierij. De dames hopen op deze avond een feestje te kunnen bouwen met alle supporters.