Aanstaande zondag 24 februari vindt de 16e editie plaats van de ‘8 van Oost Brabant’.

Dit fietsevenement van het Wielercollectief Land van Cuijk biedt de deelnemers een keuze tussen een ATB veldtoertocht en een toertocht voor racefietsers op de weg. Bij de ‘8’ met vertrek (start tussen 08.00 uur en 09.00 uur) en finish bij City Resort - Fitland in Mill, bepaalt iedere deelnemer zijn of haar eigen sportieve uitdaging.

Durf aan het einde van het winterseizoen maar eens te kiezen voor een ATB marathonafstand van 100 km. Maar ook de afstanden van 80, 60 of 40 km, zonder dubbeling, bieden voor ieder zeker wat wils. Deze ATB tocht door het afwisselende landschap van het Land van Cuijk mag je niet missen. Het attractieve parcours slingert zich door de bossen en het landelijk gebied van Tongelaar, Gassel, Landerd, Langenboom, Mill, Wanroij en Sint Anthonis.

Ook de racefietsers kunnen deelnemen aan de ‘8 van Oost Brabant’. Hun toertocht op de weg van 80 km blijkt een prima afstand aan het begin van het wegseizoen. Zeker als er ook nog heen en terug van thuis gefietst wordt. Op een van de pauzeplaatsen genieten de racefietsers samen met de mountainbikers van de welverdiende pauzevoorzieningen.

Een belangrijk doel van de samenwerkende fietsclubs is om routes te verbinden tot een uitdagende lengte voor mountainbikers en racefietsers uit de eigen regio. Daarnaast zijn ook alle fietsliefhebbers uit de rest van Nederland, België en Duitsland van harte welkom om zichzelf sportief uit te dagen en kennis te komen maken met het Land van Cuijk in Oost-Brabant. Velen hebben in de afgelopen jaren hun weg naar Mill al gevonden.

De vier organiserende wielerclubs voelen zich bij het uitzetten van de diverse routes gesteund door een samenwerkingsconvenant met de natuurbeheerders van Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten. Deze samenwerking laat zien dat sportieve wielerevenementen en natuurbelang goed samen kunnen gaan en zorgt daarmee voor een verhoging van het fietsplezier.

Graag tot ziens op zondag 24 februari bij de ‘8 van Oost-Brabant’.

Kijk voor alle informatie op www.8vanoostbrabant.nl.