Op zaterdagavond 9 maart hadden de dames van MHV’81 hun tweede kans om kampioen te worden. De vorige wedstrijd werd nipt verloren, waardoor het kampioenschap moest worden uitgesteld.

Heerle DS1 was de tegenstander van deze avond. Deze ploeg stond voorlaatste op de ranglijst en de uitwedstrijd in Wouw werd met 16-24 gewonnen.

In een sfeervolle Looierij in Mill werd de score geopend door Marijn Weren. Binnen de kortste keren stond het 4-1. Maar ook in deze wedstrijd was de kampioensstress bij de dames van MHV zichtbaar. Het aanvalsspel was bij vlagen slordig en daardoor groeide de bezoekers in de wedstrijd. Via 4-4 en 6-6 werd het 7-9. MHV herpakte zich enigzins. Beide teams gingen met 10-10 de kleedkamer in.

Coaches Rob van den Akker en Bas de Gier moesten ervoor gaan zorgen dat de Millse formatie hun eigen spel zou gaan spelen. De beoogde tactiek werd in de rust nogmaals besproken. Dertig minuten lang moest er als team gevochten gaan worden voor het kampioenschap.

In de tweede helft stond er een collectief op het veld. Nog even bood Heerle weerstand door 12-12 te laten noteren. Daarna liep MHV via 15-13 en 17-14 gestaag uit naar een comfortabele voorsprong bij een score van 22-16. Alle speelster kregen hun welverdiende speelminuten. Aanvallend blonk Maud van Schipstal met 8 doelpunten uit. De verdediging was onder aanvoering van Liz Jansen, Meike Weren en Janne Nooijen in de tweede helft ijzersterk. Anderhalve minuut voor tijd werd er al een klein feestje gevierd op de bank. Met 28-20 als eindstand op het scorebord was de buit binnen.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. De Millse formatie heeft zichzelf, na een sterk en stabiel seizoen, beloond met een terecht kampioenschap. Volgend jaar is MHV’81 DS1 terug in de Tweede Divisie. De dames van MHV en de technische staf willen het publiek enorm bedanken voor hun steun. Volgende week staat de laatste uitwedstrijd op het programma. Op zondag 17 maart om 11.35 uur wordt er in Naaldwijk gespeeld tegen WPK/Westlandia DS2.