Kay Ebben

Op 24 maart wordt op circuit De Kuilen in Langenboom de eerste ONK Motocross Solo van dit seizoen verreden. Meerdere rijders popelen van ongeduld om aan het seizoen te kunnen beginnen en daarvan is de 23-jarige Kay Ebben uit Wilbertoord een goed voorbeeld.

“De eerste ONK die voor afgelopen zondag in Emmen op het programma stond, moest worden verplaatst naar later in het jaar omdat door de vele regen de conditie van het circuit in Drenthe te slecht was”, zegt de crosser uit Wilbertoord. Voor hem staat op 17 maart de eerste wedstrijd voor de Dutch Masters in het Zeeuwse Axel op het programma. En een week later volgt in Mill de eerste ONK.

Thuiscircuit

“Circuit de Kuilen beschouw ik als mijn thuiscircuit en ik ben erg blij dat ik daar de eerste ONK mag rijden. Ik rijd er erg graag en altijd staan vele van mijn fans, familie en bekenden langs de baan. Dat geeft mij misschien wel een extra drive, ik kan daar altijd goed presteren, vooral als de baan er goed zwaar bijligt. Vorig jaar stond ik na afloop van de ONK in Mill op de hoogste trede van het podium en mocht ik 91 punten bijschrijven op mijn conto. Mede daardoor kon ik het ONK seizoen 2018 als tweede afsluiten. In de Dutch Masters reed ik ook naar een niet onverdienstelijke 28 plaats tussen vele wereldtoppers, in Mill kon ik ook de nodige punten pakken. Nogmaals wil ik benadrukken dat ik graag in Mill rijd op die prachtige baan! Het is ook heel erg jammer dat er na 14 april niet meer getraind mag worden, ik ken het circuit al van jongs af aan. Maar gelukkig gaan de jaarlijkse wedstrijden wel door zoals ik begrepen heb. Voor mij persoonlijk is het niet zo’n probleem dat ik daar niet meer mag trainen, ik ben in de bevoorrechte positie dat ik mogelijkheden heb om verder weg te gaan trainen, zelfs in het buitenland. Maar voor de Millse crossers die niet over die mogelijkheden beschikken is het een zware domper, zij kunnen nergens heen!”

Nieuw team

Voor Kay Ebben is het dit jaar allemaal anders. “Ik ben opgenomen in het Galvin MX Team van Heikki van den Berg uit Oosterhout waar ik met Joshua van der Linden het ONK en de Dutch Masters 250cc ga rijden. Ik had ook graag de No Fear Energy Cup van MON gereden maar nu de wedstrijd in Boekel verplaatst is kan ik er maar 3 rijden. Vorig jaar werd ik tweede in de Galvin Cup, een prachtige serie, nu dus de No Fear Cup. In de Cup 250cc rijden Jordi van Orsouw, Rick Bouman, Dennis van Rooij en Maikel van Balen. Daarnaast ben ik met een ander motormerk gaan rijden, nu rijd ik op een Hannamax KTM 250cc tweetakt. We hebben samen met het team al diverse keren getraind in o.a. Italië waar we op verschillende minder harde banen hebben gereden. Dat is een goede voorbereiding voor de zandbanen hier. Fysiek ben ik ook goed voorbereid en heb vooral thuis hard aan mijn conditie gewerkt. De KTM is een fijne en sterke motor met meer vermogen aan boord, makkelijk te rijden. Mijn doel is top-3 in het ONK, in Mill wil ik op het podium komen, ik heb er zin in!”