Soms zit het mee, soms zit het tegen. Wat de uitslagen betreft zat het deze competitieronde in ieder geval wel wat tegen.

Vollan MC1, de enigste thuisspelende ploeg moest een 1-3 nederlaag incasseren tegen Avance uit Sambeek. Ondanks de nederlaag echter speelde het team van de coaches Monique en Chanty een meer dan acceptabele wedstrijd. Bij beide ploegen was duidelijk te zien dat de technische vaardigheden er goed ingeslepen zijn en dit resulteerde dan ook in een mooie wedstrijd.

In vergelijking met het begin van het seizoen is ook bij deze speelsters duidelijk te zien dat zowel als team als in individueel opzicht met sprongen vooruit zijn gegaan. Natuurlijk zien we dit liever beloond met een overwinning maar ooit kun je aan een verloren wedstrijd nog een beter gevoel overhouden als aan een gewonnen wedstrijd. Het vertoonde spel in deze wedstrijd zegt mij in dit geval meer dan de uitslag. Mooie wedstrijd om te zien en setstanden van 20-25/26-24/17-25 en 25-27 laten zien dat de verschillen in deze wedstrijd erg klein waren.

Vollan MB1 leed in de derby tegen Detac uit Zeeland een duidelijke nederlaag. Setstanden van 25-21/25-14/25-19 en 25-12 laten zien dat de ploeg uit Zeeland gewoon een maatje te groo was.

Ook Vollan MC2 moest hun meerdere erkennen in Avance uit Sambeek. Een 3-2 nederlaag was het resultaat voor het team dat het kampioenschap reeds binnen heeft. Gezien de setstanden is dit wel een erg rare wedstrijd zijn geweest. 25-21, oke kan. 15-25 laat aan duidelijkheid niets te wensen over. 26-24 voor Avance, spannend. 9-25, duidelijk. 15-13 in de laatste set, spannende ontknoping met een nadelige uitslag voor Vollan. Vollan DS speelde hun wedstrijd reeds afgelopen donderdag een ook zij moesten hun meerdere erkennen in Detac DS1 uit Zeeland. Zij leden een kansloze 4-0 nederlaag tegen de ploeg die nog in de race is voor het spelen van PD wedstrijden.

Vollan DS1 leed eveneens een nederlaag zonder te spelen. De concurrent voor de 2de plaats welke recht geeft op het spelen van PD wedstrijden, Olsredlem uit Melderslo wist met 3-1 te winnen van koploper Havoc terwijl AV Flash uit Arcen door een 3-1 winst Vollan ook nog eens voorbij gaat op de ranglijst. Door deze resultaten bezet Vollan DS momenteel de 4de plaats op de ranglijst.

Maar hopen op enkele verrassende uitslagen in het resterende deel van de competitie welke dan in het voordeel van Vollan uitvallen wel te verstaan.