Op zondag 31 maart stond de laatste binnenwedstrijd voor de dames van Klick ‘15 1 op het programma tegen hekkensluiter Corridor.

Vorige week hadden de dames zich al veilig gesteld binnen de competitie, zodat ze in de zaal in de overgangsklasse blijven. Bij winst vandaag pakken zij een gedeelde vierde plaats binnen de ranglijst.

De eerste tien minuten liet de fusieploeg zich wat overrompelen. Corridor gaf heel veel energie en kwam al gauw op een 3-0 voorsprong. Het tempo bij Klick ‘15 ging omhoog en zij wisten dat ze zich niet op deze manier gewonnen moesten geven. Met een strafworp en twee afstandsschoten werd het weer gelijk getrokken: 3-3. Vanaf dat moment nam Klick ‘15 het initiatief. Vooral de afstandsschoten vielen goed en zo gingen zij met een voorsprong van 5-8 de rust in.

Na de rust waren het de dames van Corridor die als eerste de korf wisten te vinden. Doordat Klick ‘15 de duels onder de korf voor honderd procent aangingen, wisten zij de bal elke keer weer snel in het aanvalsvak te krijgen. Daar wist de aanval dan weer goed gebruik van te maken: 6-11. In de laatste fase van de wedstrijd kwam Corridor nog even terug tot 9-11, maar Klick ’15 gaf zich niet gewonnen en pakte de punten met als eindstand 10-14. De gedeelde vierde plek is dus in de zaalcompetitie.

Volgende week start de selectie van Klick ‘15 weer met de eerste trainingen op het veld in Wilbertoord. Op zondag 22 april start de competitie weer waar alle support nodig zal zijn in de hoofdklasse!
Voor Klick scoorden: Kim Verbruggen, Dymphe van de Berg, Imke Bens en Marja Derks 3x, Irma de Kleijne 2x.

v. Grinsven/Albers Klick ’15 2

Deze zondag wist het tweede team van Klick ’15 dat het een pittige wedstrijd ging worden tegen Be Quick 3. Be Quick staat tweede in de poule, waar Klick ‘15 8e staat. Met twee fanatieke dames van de B mee, Donja en Lonneke, gingen zij de wedstrijd van start. Het werd direct zwaar. Al snel stond de stand 6-0. Door een strafworp van Floor werd de stand 6-1. Het was voor Klick ‘15 lastig tegenstand te bieden tegen de lange dames van Be Quick. Door de lange armen en vele druk was het lastig om de aanval op te zetten. Na een time out leek het Klick ‘15 beter te lukken, helaas volgden hier geen doelpunten uit. Be Quick bleef wel de bal in de korf gooien. Uiteindelijk liep de stand in de eerste helft uit tot 11-1.

Na de rust bleef Be Quick de overhand in de wedstrijd behouden en bouwden hun stand uit tot 16-1. Hierna lukte het Klick ‘15 toch nog om tot score te komen. Twee mooie afstandsschoten van Britte en Floor en een doorloopbal van Hilde zorgde voor de punten van Klick ’15 voor de tweede helft. Maar helaas bleef Be Quick ook doorgaan met scoren en sloten we de wedstrijd af met 21-4.
Een pittig binnenseizoen waarin hard is gewerkt en iedereen zeer is gegroeid! Op naar het laatste deel van de buitencompetitie.