De eerste helft startte SES heel erg goed. Al meteen in de eerste minuut was het raak. Na een goede steekpass van Jasper Nooijen legde Gijs Bens breed en kan Melvin van den Elzen binnenschieten: 1-0.

Hierna nog steeds een sterk SES met hier en daar een kansje, maar keeper Dave Albers redt voor Toxandria. Hierna een aantal kansjes voor Toxandria. Twan Dekkers gaat 1-op-1 met Jon de Klein en Rens de Wit kopt goed vanuit een corner, maar de keeper van SES redt tweemaal erg goed. Vlak voor rust ontstond er ook nog een grote kans voor SES. Een lange bal viel achter de verdediging van Toxandria, waarna Gijs Bens nog net een tikje breed kon geven op Melvin van den Elzen, maar die schoot over.

In de tweede helft pakte SES het goed op. Zij hielden goed de bal in de ploeg en waren op zoek naar de 2-0. Dit lukte een hele tijd niet, maar in de 65ste minuut gaat Niek Nooijen 1 op 1 met de keeper. Deze wordt half gered door keeper Dave Albers, waarna deze bal vlak voor de doellijn werd verwerkt tot een corner. Drie minuten later was het dan wel raak voor SES. Melvin van den Elzen zet goed druk op de verdediging van Toxandria. De bal werd geblokt door Melvin van den Elzen, die met een grote boog over de keeper heen gaat. De aanvaller van SES liep door en kon de bal zo binnenlopen: 2-0.

Na deze 2-0 gebeurde er niet veel totdat de bal ineens goed viel voor Toxandria. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door niemand aangeraakt en belandde zomaar op de paal, waar Toxandria verdediger Rens de Wit stond. Die schoot hem van dichtbij binnen: 2-1.

Toxandria probeerde nog wel te zoeken naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Een lange bal van Wout van Lanen belandde via een Toxandria verdediger zo in de voeten van Melvin van den Elzen die zijn hattrick kon voltooien. Hij zette de eindstand op 3-1.