In de voorgaande wedstrijden werd het kampioenschap al beslist, Hajraa wist met 4-0 te winnen van Livoc en pakte daarmee de eerste plaats.

Afgelopen weekend werd ook de tweede plaats vastgelegd. Apollo pakte 5 punten tegen Avance en verzekerde zich daarmee van de promotie-degradatie wedstrijd.

Met vijf punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan, moest Apollo met 4-0 winnen om zeker te zijn van de tweede plaats. Op zich een haalbaar resultaat, maar je moet nooit de tegenstand onderschatten. Hoewel Apollo duidelijk de betere was, bleef Avance gas geven en werd de voorsprong vaak niet groter dan drie of vier punten.

De eerste en tweede set werden uiteindelijk overtuigend gewonnen door Apollo, maar in de derde set sloeg het even om. Het Millse team kwam niet aan aanvallen toe en liet Avance in hun spel komen. Na een achterstand van 21-17 vond Apollo het mooi geweest en wisten de dames zich te herpakken. De set werd met 22-25 gewonnen.

Langs de kant was ondertussen al duidelijk dat zowel Peelpush als Activia punten had laten liggen, waarmee de tweede plaats al binnen was. Maar in het veld wist men van niets en streed men door voor de volle vijf punten. En dat lukte, onder luid gejuich van het meegereisde publiek!

De volgende wedstrijd op het programma is tegen de kampioen, Hajraa. Dat beloofd een spannende pot te worden, én een goede oefening voor de wedstrijd op 20 april. Dan zal Apollo de strijd om promotie aangaan tegen Skunk dames 1 uit Veghel, het team dat drie jaar geleden ook tegenover Apollo stond tijdens de PD-wedstrijden. Toen wist Apollo te winnen met 2-1. Waar en hoe laat de wedstrijd gespeeld zal worden is nog niet bekend. Wat wel vast staat is dat Apollo er klaar voor is en er alles aan gaat doen om een plek in de promotieklasse te bemachtigen.