Op de Kogelberg stond een werkelijke topper op het programma. De eerste ontmoeting tussen SES en Hapse Boys. De nummer 1 en 2 van de vierde klasse H.

Hapse Boys geniet een zes punten voorsprong op het team uit Langenboom. Daarom een belangrijke wedstrijd voor SES om in de kampioensrace te blijven. Een gebalanceerde wedstrijd eindigde met een bijzondere slotfase in 1-1.

In het begin van de wedstrijd werd het direct duidelijk dat het om een wedstrijd tussen de toppers van de vierde klasse ging. Felle duels en de bal ging over en weer. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht en het beloofde een spannende wedstrijd te worden voor de neutrale toeschouwer. De eerste helft kende echter niet veel grote kansen, waardoor de twee teams doelpuntloos de rust ingingen.

Beide teams waren naarstig op zoek naar een overwinning. Na rust kwamen er meer kansen. Eén grote kans was erg opvallend. Een strakke voorzet vanaf links leek achter SES-aanvaller Gijs Bens te komen, maar die wist met een fraai met zijn rechterbeen, achter het standbeen langs, de bal hard op doel te schieten. Hapse Boys-keeper Dirk Thijssen redde echter knap. De toeschouwers moesten tot in de laatste minuten wachten op het eerste doelpunt. In de 92ste minuut werd Gijs Bens gevloerd in het strafschopgebied en scheidsrechter Heijnen kende resoluut een penalty toe. SES-topscorer Melvin van den Elzen ging achter de bal staan en faalde niet, 1-0. Hiermee leek SES aan de haal te gaan met een overwinning in de topper, maar de wedstrijd ging nog lang door. Ongeveer in de 100ste minuut werd een schot tegengehouden door de arm van Jasper Nooijen. Hands vindt de scheidsrechter en kende ook aan Hapse Boys een strafschop toe. Spits Joost van der Groes schoot deze penalty feilloos in de linkerkruising, 1-1.

Met dit gelijkspel heeft SES de kampioenstrijd niet meer in eigen handen. Hadden ze gewonnen konden ze in de volgende ontmoeting met Hapse Boys de eerste plek overnemen, maar het geloof in de titel is er nog steeds.

SES - Hapse Boys: 1-1
92. Melvin van den Elzen 1-0
100. Joost van der Groes 1-1
Scheidsrechter: Heijnen