SES heeft geen fout gemaakt in de strijd om het kampioenschap. De Langenboomse formatie was heer en meester in de uitwedstrijd tegen Toxandria. De score van 1-3 was zacht uitgedrukt.

In de eerste minuten werd duidelijk dat SES snel op jacht wilde naar de openingstreffer. In de beginfase had zowel Niek Nooijen als Melvin van de Elzen de 0-1 op de schoen, echter de keeper en de paal hield de ploeg uit Rijkevoort op de been. Het was echter centrale verdediger Jari Lukassen die de score uit een corner opende met zijn hoofd. Het was het startschot voor een waar offensief van Langenboomse zijde. Toxandria werd bij tijd en wijle compleet overlopen. Het resulteerde slechts in één goal. Een mooie lange pass van Steef Hendriks bereikte Gijs Bens, en de spits rondde uiterst koel af. Toxandria mocht absoluut niet klagen dat het slechts 0-2 bij rust was, maar kansen voor wederom Niek Nooijen (redding keeper) en Jasper Nooijen (kopbal op de lat) waren niet aan hun besteed.

Direct na rust was de wedstrijd beslist. Melvin van de Elzen bediende Niek Nooijen vanaf links, en deze keer faalde hij niet: 0-3. SES geloofde het daarna wel, pakte zijn rust met het oog op het zware Paasweekend wat volgen gaat. Toxandria wist ook in de tweede helft geen potten te breken, al kwam het 5 minuten voor tijd nog wel tot score. Jeroen Rongen kon een afgeslagen vrije trap makkelijk binnen tikken.

Door de overwinning van SES, Estria en Hapse Boys is er geen verschuiving plaats gevonden in de top 3. SES zal de komende twee toppers (Paaszaterdag tegen Hapse Boys en paasmaandag tegen Estria) moeten winnen om aanspraak te blijven maken op de titel.

Toxandria - SES: 1-3 (0-2)
‘18 Lukassen 0-1