Op donderdagavond 25 april speelden Klick ’15 1 de naar voren gehaalde competitiewedstrijd tegen fusieclub Ona/Astrantia.

Zowel de dames als coach Man-Kit weten dat dit, met de vele blessures en daardoor krappe selectie, een lastig seizoen in de hoofdklasse gaat worden. Toch word er voor de volle honderd procent gevochten voor de punten. Dit was ook weer te zien tijdens de wedstrijd tegen Ona/Astrantia. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Vanwege het regenachtige weer hadden beide ploegen in het begin wat moeite met het plaatsen van de ballen. De thuisploeg pakte door middel van een afstandsschot de voorsprong. Klick ’15 1 wist daar al gauw antwoord op te geven door middel van goed uitgespeelde kansen: 1-2. Voor Klick ‘15 was het zaak om rust aan de bal te houden. Er werden hier en daar slordige ballen gegooid en daar maakte Ona/Astrantia goed gebruik van. Zij namen het initiatief en bouwden een voorsprong uit van 5-3.

Tijdens de rust werd Klick ’15 op scherp gezet. Zij deden niet onder. De verdediging van Klick ‘15 stond als een huis en zij wisten de thuisploeg uit hun spel te halen. Na de rust was het direct Klick ‘15 die het initiatief nam: 5-5. Aan beide kanten werden er goede aanvallen gedraaid, het was wachten op het team dat de voorsprong ging pakken. Door een tactische wissel aan de kant van Ona/Astrantia trokken zij in de laatste minuten de wedstrijd naar hun toe. Eindstand: 7-5. Ondanks het mislopen van de punten mag de ploeg trots zijn op het spel wat is gespeeld!
Op 12 mei speelt Klick 15 ‘1 een belangrijke wedstrijd Odio om 13.00 uur in Wilbertoord. Alle support is welkom, de punten moeten in huis blijven om de kans op degradatie zo klein mogelijk te maken.
Voor Klick scoorden: Irma de Kleijne 2x, Dymphe vd Berg, Marja Derks en Sanne Bens 1x

v. Grinsven/Albers Klick ’15 2

Vandaag stond Rosolo op het programma. De vorige wedstrijd werd er gelijk gespeeld, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. De openingstreffer kwam van Klick ’15 2. Rosolo maakte de stand weer snel gelijk tot 2-2. Klick ‘15 was goed bezig en bouwde de stand uit tot 3-5. Een kleine voorsprong, maar deze hadden zij al lang niet meer gehad. Rosolo kwam terug tot 5-5 en kon de stand uitbouwen. Ruststand: 8-5. Met volle moed en vertrouwen werd aan de tweede helft begonnen. Het eerste schot na de rust kwam dan ook van de fusieploeg. Hierna kwamen de doelpunten vooral van de kant van Rosolo. Rosolo bleef geluk hebben met een aantal behoorlijke afstandsschoten. Eindstand: 15-7. Jammer van de eindstand, maar ook hier mag worden gezegd; niet onder gedaan aan de tegenstander!