De tweede periode stond op het spel. Bij winst zou SES Langenboom de nacompetitie veiligstellen. Echter werd het een moeizame partij, waarbij de Ottersumse tegenstander sterk weerstand bood. Met hier en daar een speler met pijntjes ging het onderuit tegen een tien-koppig Achates met een 2-3 eindstand.

Vroeg in de eerste helft kwam Jeroey Lekatompessy met een individuele actie naar binnen en schoot met een krachtige ‘zwabber’-bal gemakkelijk binnen, 0-1. Het beloofde een lastige wedstrijd voor SES te worden, die tot dusver nog meedingt voor het kampioenschap. In de eerdere ontmoetingen tussen SES en Achates kwam de Ottersumse ploeg ook op één doelpunt voorsprong, maar veranderde wedstrijd na een rode kaart bij Achates. Ook deze wedstrijd was het raak. De doorgebroken aanvaller Gijs Bens werd gevloerd nadat hij één-op-één met de keeper kwam te staan. Een terechte rode kaart en een bevrijding voor het Langenboomse team om uit de druk te komen. Ze kwamen daardoor ook nog voor rust gelijk, nadat Melvin van den Elzen strak langs de zijlijn werd weggestuurd. Een strakke voorzet werd door Niek Nooijen binnengelopen, 1-1.

In de tweede helft kreeg SES niet direct de bovenliggende hand. Het had meer balbezit en kwam tot aanvallen, maar kon Achates niet afstraffen. Het was zelfs Achates dat met het volgende doelpunt kwam. Een vermeende terugspeelbal werd opgepakt door SES-keeper Jon de Klein en beoordeeld met een vrije trap. Deze vrije trap ging voorlangs, maar onfortuinlijk door SES-aanvaller Tom Verberk gepromoveerd tot (eigen) doelpunt, 1-2. Niet lang daarna kon Verberk zijn eer herstellen. Een strakke voorzet kwam op het hoofd van de opgekomen verdediger Paul van Geffen en zorgde zo voor een gelijke stand, 2-2.

SES ging naarstig op zoek naar de overwinning, maar liep in het mes. Een schot van Achates werd met de hand tegengehouden door middenvelder Steef Hendriks. Aanvoerder Siem Loeffen faalde niet van 11 meter en zorgde voor de eindstand: 2-3.