Op zaterdag 18 mei stond voor de jongens van DWSH’18 JO17-1 een erg belangrijke wedstrijd op het programma. Zij speelden hun kampioenswedstrijd tegen Estria/GVV’57/SCV’58 JO17-2 bij Escharen.

Bij winst was de titel binnen, bij een gelijkspel wachtte er volgende week nog een kans op de titel te pakken. Onder grote belangstelling van vele supporters van de fusieclub werd er onder prima omstandigheden afgetrapt.

De eerste helft begon met enkele kleine kansen voor DWSH, waar tegenover twee grote kansen stonden van EGS. Echter konden beiden partijen het netje niet laten bollen. Halverwege de eerste helft leken de bezoekers de mogelijkheid te krijgen om op voorsprong te komen. Echter gaf de scheidsrechter geen penalty. Na dit moment leek net voor rust Joris Geene te gaan scoren in zijn eigen goal. Echter ging de bal net voorlangs en werd er met een 0-0 stand gerust.

In de tweede helft schoot DWSH’18 uit de startblokken want binnen vijf minuten was het raak. Na een mooie pass van Teun Selten weet Jen Manders de keeper van de thuisploeg te passeren; 0-1. Hierna komen de bezoekers tijdelijk met tien spelers te staan. In deze minuten zijn echter de kansen op 0-2 groter dan op de gelijkmaker. Nadat de bezoekers weer compleet zijn lopen ze in de laatste vijftien minuten uit naar een 0-3 eindstand. Eerst is het wederom Jen Manders die scoort en in de laatste minuten is het Salelew Siebers die DWSH’17 JO17 definitief naar de titel schiet.

Namens het bestuur feliciteren wij de spelers van JO17 en trainers Koen van Berlicum, Math van de Straaten, Niek van de Steeg en Ruud Heurkens met deze historische eerste titel van DWSH’18.

Ook voor DWSH’18 JO19 staat zaterdag hun kampioenswedstrijd op het programma. Deze week wordt duidelijk of een gelijkspel of winstpartij nodig is om de titel binnen te slepen. Zij spelen tegen medekampioenskandidaat ST SV Milsbeek/Astrantia JO19. We hopen dat er net als bij de JO17 veel supporters van onze fusieclub aanwezig zijn om de blauw-zwarten aan te moedigen. Aftrap 14:30 uur in Milsbeek.