Zaterdag 24 mei speelde het tweede jeugdteam van DWSH’18 een kampioenswedstrijd. Dit keer stond er voor het oudste jeugdteam, de JO19, het titelgevecht op het programma. Zij speelde een uitwedstrijd bij sv Milsbeek/Astrantia.

Bij een overwinning was de titel binnen, bij een ander resultaat was de JO19 afhankelijk van de andere uitslagen. Onder grote belangstelling werd er om half 3 afgetrapt op Sportpark De Zwarteweg.

De JO19 startte furieus met twee kansen binnen drie minuten. Echter scoorden Rick Willems en Rutger Thelosen niet. Bij de eerste kans van Milsbeek/Astrantia was het echter wel meteen raak. Na vier minuten stond de thuisploeg met 1-0 voor. Het antwoord van de bezoekers kwam echter snel met schot van Rutger wat rakelings over de lat zeilde. Hierna was er een korte stilte voor de spreekwoordelijke storm. En wat voor een storm. Binnen twee minuten was het onze JO19 dat de achterstand omboog naar een voorsprong. Eerst was het een mooie actie van Rick waarbij Rutger de bal verlengde tot Wout Jans. Hij werkte het leer achter de keeper. In de volgende aanval is het weer Wout die het net weet te vinden; 1-2. Tot de rust waren er nog twee bijzonderheden te noteren. Een knappe redding van Björn Verhoeven op een hard schot en een schot van Gijs Vloet op de lat. Hiermee werd dus een 1-2 ruststand bereikt, wat een gunstige eindstand zou zijn. Maar er waren nog 45 minuten te spelen.

Ook in de tweede helft was de start weer uitmuntend. Drie minuten na rust wordt een voorzet van Rick binnengekopt door Tjeu Henst; 1-3! Een droomstart voor de tweede helft! Na deze derde goal kabbelde de wedstrijd voort. Er waren weinig kansen ondanks het vele balbezit voor DWSH’18 en zo leek de wedstrijd te eindigen in een 1-3 eindstand. Echter kwamen de bezoekers nog met een sterke laatste tien minuten. Dit toetje van de wedstrijd werd ingeleid met een kans in de 82e minuut voor wederom Rutger. Rick ging na deze gemiste kans op avontuur en rondde een knappe solo af met een mooi schot achter de keeper; 1-4. Twee minuten maakte Rick met zijn tweede van de middag aan alle spanning een einde. De eindstand van 1-5 was bereik. Kort hiervoor was de titelconcurrent Vitesse’08 onder luid gezang van het sportpark in Milsbeek verdwenen. Zij wisten na de 1-4 dat de titel naar de fusieclub uit Wilbertoord en Sint Hubert ging.

Een knappe prestatie van de ploeg van Siem Lubach, Jesse Swartjes, Roy Hutting en Job van de Straaten om in deze spannende klasse kampioen te worden. Wij feliciteren als bestuur dan ook van harte DWSH’18 JO19-1 met het behaalde kampioenschap! Op naar een gezellige seizoensafsluiting! #samenverder