Vloerbedekking, spaanplaat e.d. gedumpt in container weekend 31 mei - 1 juni. (Foto: Marti)

Zoals gebruikelijk staat er elke week van vrijdagmiddag 12.00 uur tot zaterdagmiddag 12.00 uur een papiercontainer bij het sportpark Het Breexsel van sv DWSH’18 in Sint Hubert.

Er wordt goed gebruik van gemaakt en daar is het milieu en de club mee geholpen.

Helaas zijn er wel ooit calamiteiten zoals bijvoorbeeld het niet goed in de container plaatsen van het oud papier. Dit is vervelend bij wind omdat het naar de buren waait. Hiervoor is er al een hoog hek omheen geplaats om het oud papier op eigen terrein te houden.

Op vrijdagmiddag is de deur achter de container open zodat men kan stapelen, niet meteen bij de deur maar achter in de container.

Ook het verzoek om lege dozen even plat te maken voordat deze in de container gegooid worden. Het is niet veel moeite, maar het scheelt enorm in volume.

Helaas wordt de container soms ook gebruikt als stortplaats. Dit is niet de bedoeling. Rij een paar kilometer verder en je kunt terecht op de stort in Haps. Nu wordt de club verantwoordelijk voor deze rommel en ook voor de kosten. Wat men zich ook dient te realiseren is dat vrijwilligers van DWSH’18 opgezadeld worden met om de rotzooi van een ander!!!! Dit kan en mag niet de bedoeling zijn van het plaatsen van een container voor oud papier.

Maatregelen nemen om dit in de toekomst te voorkomen d.m.v. cameratoezicht is een optie. Maar rekenen we op sociale controle en het milieu bewust zijn van de mensen zodat we er in de toekomst verzekerd van zijn dat we alleen maar oud papier in de container aan treffen.

Bestuur DWSH’18