Foto en tekst: Kees Siroo

De pas 16-jarige Lin Verhoeven uit Wilbertoord heeft een passie voor motorracen. Die heeft hij gekregen van zijn helaas veel te vroeg overleden vader Leo.

Het begon al toen hij 3 jaar was op een kleine crossmotor in de achtertuin en al vroeg lonkte het racen op het asfalt. Samen met hulp van zijn vader begon Lin toen hij 8 jaar was in de minibike en hij doorliep de diverse klassen. Vorig jaar begon hij te rijden in de Yamaha R125 Cup en nu rijdt hij daarin voor het tweede jaar. “Het racen in deze klasse met allemaal gelijkwaardige motoren trekt mij erg, ik heb het zelf in de hand. De concurrentie is zwaar maar daar word ik alleen beter van”, aldus Lin. Op 24 augustus reed hij een dubbele wedstrijd op het kartcircuit De Landsard in Veldhoven. Op dit soort banen worden de wedstrijden verreden. De meeste races vinden plaats op de Junior Track in Assen maar dat de baan in Veldhoven Lin goed ligt bleek snel. Hij kwalificeerde zich voor een startplaats op de tweede startrij. In de eerste race was zijn start niet zo heel goed maar hij knokte zich naar een keurige zesde plaats. In de tweede race opende de jonge rijder uit Wilbertoord nog sterker maar na een aantal ronden ging het mis en schoof hij onderuit, einde oefening. Aanvankelijk was hij erg teleurgesteld maar later kon hij het relativeren. “Ik wilde te snel teveel”, stak Lin de hand in eigen boezem.

Op 7 september a.s. rijdt hij de 7e wedstrijd op het kartcircuit van Nieuw Zevenbergen in Berghem. Een thuiswedstrijd, ook voor de diverse fans die de jonge coureur al heeft. “Racen is een dure sport maar gelukkig heb ik diverse plaatselijke en regionale sponsors en andere mensen die mij helpen, iedere euro is welkom. Ik ben erg blij met alle steun en wil iedereen nu al danken dat ik dankzij die steun kan racen!”

Mocht u interesse hebben om meer over Lin te weten te komen, kijk dan eens op de website Lin Racing, http://linverhoeven.nl of op Lin zijn Facebook site.