De dames van Siebers/Klick ’15 1 waren vandaag op bezoek bij een voor hen bekende tegenstander Heumen 1. Een belangrijk doel voor vandaag was om goed te blijven communiceren met elkaar.

Heumen 1 staat bekend om haar zuivere schot. De dames van Klick ’15 hadden de opdracht om fel voor te blijven verdedigen waardoor de bal minder goed in de steun zou kunnen komen. Waar de dames zich vorige week in de beginfase van de wedstrijd lieten overrompelen, was het vandaag Klick ’15 1 die de score opende. De dames wisten binnen 2 aanvallen de 0-2 voorsprong te pakken. Vanaf dat moment werd Heumen 1 op scherp gezet. Een zeer snel aanvalsspel werd opgezet en Klick ’15 wist hier even niet mee om te gaan, wat resulteerde in een doelpuntenregen aan de kant van Heumen 1. Desalniettemin bleef Klick ’15 knokken. De dames deden zeker niet onder, draaiden goede aanvallen maar beloonden zichzelf weer onvoldoende. Rust: 8-2. Het afmaken van kansen blijft een aandachtspunt. Ook in de tweede helft bleef Siebers/Klick ’15 1 mee korfballen. Ze knokten voor elke bal en het lukte de verdediging voor een lange tijd om na een schot de bal weer in de aanval te krijgen. Echter was het gat dat Heumen 1 in de eerste helft gecreëerd had, te groot om te verkleinen. Met nog 5 minuten op de klok scoorde Klick ’15 1 haar laatste doelpunt van deze wedstrijd. Eindstand: 16-7.

Voor Klick ’15 1 scoorden: Sanne Bens 2x, Marja Derks, Dymphe van den Berg, Imke Bens, Fenne de Kleijne en Sanne Verhoeven 1x.

v. Grinsven/Albers Klick ’15 2

Vanaf het eerste moment waren Klick ’15 2 en Melderso 3 aan elkaar gewaagd. Beide teams scoorden om beurten. De wedstrijd begon, het duurde lang voordat de eerste kansen kwamen. Melderslo 3 scoorde als eerste, maar Klick ’15 2 kwam direct terug middels een afstandsschot. Het was een spannende pot. Klick’15 2 had goede aanvallen, ontzettend fel. Net voor de rust wisten de dames nog een keer de korf te vinden: 6-5. Al met al is er nog niks verloren. Ook na de rust nam Klick ’15 2 het initiatief en door twee afstandsschoten wisten de dames dit keer de voorsprong te pakken: 6-7. Melderslo 3 had goede kansen en gaven veel druk. Door deze druk raakte Klick’15 2 de weg kwijt. Hierdoor wist Klick’15 niet meer wat ze moesten doen en werden de kansen niet meer rustig afgemaakt. Doordat Klick’15 de weg kwijtraakte, vielen er voor Melderslo 3 kansen die ze goed af wisten te maken. Uiteindelijk trok Melderso aan het kortste eind en wisten zij de punten in huis te houden. Eindstand: 11-9.