Op zaterdagavond 28 september stond de eerste competitiewedstrijd van de Dames 1 van MHV’81 op het programma. Na het kampioenschap in de Hoofdklasse keerden zij, na twee jaar afwezigheid, weer terug in de Tweede Divisie.

In een goed gevulde sporthal, waar voorafgaand aan het duel alle teams van de Millse handbalvereniging werden gepresenteerd, was United Breda de eerste tegenstander.

De score werd geopend door Evi Bens. Heel even stond de Millse formatie achter, maar al vlug werd orde op zaken gesteld. Via 2-2 en 5-3 werd de voorsprong gestaag uitgebouwd tot 8-4. Er werd, vooral onder aanvoering van Baukje van Baal en Meike Weren, collectief verdedigd. In de aanval was het soms te slordig. Het fysieke spel van United Breda werd niet met de juiste oplossingen beantwoord. Met twee belangrijke doelpunten bouwde Liz Janssen namens MHV de voorsprong uiteindelijk toch verder uit en ook Lieke van Baal, terug na een langdurige blessure, pikte haar eerste doelpuntjes mee. Ruststand 15-9.

Na de rust ging de ploeg van Rob van de Akker en Bas de Gier verder met scoren en goed verdedigen. Nog even kwam United Breda terug tot 18-13, maar daarna was het verzet definitief gebroken. United Breda kon het hoge tempo van de Millse dames niet meer bijbenen. Daardoor trokken ze regelmatig aan de noodrem, met de nodige tijdstraffen tot gevolg. Tien minuten later stond er, mede dankzij de sterk keepende Linda Fick, 27-13 op het scorebord. Marijn Weren was met 8 doelpunten tijdens deze wedstrijd in aanvallend opzicht erg belangrijk, maar ook Maud van Schipstal en Evi Bens vonden het net veelvuldig. De wedstrijd werd als team uitgespeeld. Eindstand 30-15. Al met al een mooie start van het seizoen.

De Dames 1 van MHV’81 wil alle supporter bedanken voor hun steun. Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma. In Zoetermeer is Gemini de tegenstander. De wedstrijd start zaterdagavond 5 oktober om 19.40 uur. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 12 oktober om 19.15 uur.