Op zaterdagavond 12 oktober stond de tweede thuiswedstrijd van de Dames 1 van MHV’81 op het programma. In De Looierij, waar de tribunes weer goed gevuld waren, was BSAC uit Maasbree de tegenstander. Op voorhand leek het al een spannende wedstrijd te gaan worden. Beide teams hadden namelijk nog niet verloren in de competitie.

Na het startsignaal schoten beide teams als een speer uit de startblokken. Het wedstrijdtempo was in de eerste fase erg hoog. Binnen een minuut keken de Millse meiden tegen een 1-4 achterstand aan. Goal voor goal werd er daarna orde op zaken gesteld. Ruim 10 minuten later liet de Millse formatie 8-8 noteren. Vanaf dat moment kon MHV doordrukken en de score verder uitbouwen. Via 10-9 en 12-10 stond er na 23 minuten spelen 15-11 op het scorebord. In die fase werden goede en snelle aanvallen gespeeld. Daarna werd de wedstrijd, mede door onnodige technische fouten, toch weer spannend. De teams gingen de kleedkamer in met een 17-16 tussenstand.

De boodschap van coach Rob van de Akker in de kleedkamer was helder. Dertig minuten lang werken voor elk doelpunt. In het begin van de tweede helft was MHV de bovenliggende partij. De sterk spelende Evi Bens en Lieke van Baal vonden veelvuldig het net. In verdedigend opzicht blonk Janne Nooijen uit. Via 19-17 en 23-21 was na een kwartier 27-22 de tussenstand. Het gat leek geslagen. Toch was het verzet niet gebroken. BSAC bleef scoren en kwam terug tot 33-30. De laatste 5 minuten waren spannend, maar door als collectief te blijven spelen haalde MHV uiteindelijk de overwinning binnen. Eindstand 34-32.

Ook deze wedstrijd werd gewonnen door het neerzetten van een echte teamprestatie. Alle speelsters gingen voor elkaar door het vuur. Nu staat MHV’81 eerste op de ranglijst. Zij hebben als enige team in de Tweede Divisie nog niet verloren. Daar mogen zij twee weken van genieten, want aankomend weekend staat er geen wedstrijd op de planning. Over twee weken spelen de dames in Amsterdam tegen het tweede team van VOC. Zij staan vierde op de ranglijst.