Een wedstrijd in de middenmoot stond vandaag op het programma. SES opende de score en het leek allemaal rooskleurig, totdat De Zwaluw wakker werd. Met maar liefst 5 doelpunten overrompelden de ‘blauw-witten’ SES. Eindstand 1-5.

SES startte sterk in de beginfase. De bal was vrijwel alleen maar op de helft van De Zwaluw. Echte kansen komen er niet. Tot de 23e minuut. Wout van Lanen stuurde Winand schaap diep weg. Hij hield het overzicht en legde de bal voor de voeten van Rik Kremers. Hij schuift hem langs Stijn Jansen, 1-0. SES pakte niet door. In tegendeel, De Zwaluw werd wakker en begon met voetballen. In de 32e minuut kopte Bert Kerstens de 1-1 in het doel van Jon de Klein. 5 Minuten later schoot aanvoerder Boyd van Sambeek de bal, na een opnieuw genomen corner, door iedereen heen in de verre hoek.

De tweede helft was in Langenbooms opzicht niet beter. Slechte communicatie zorgde ervoor dat er verschillende grote kansen kwamen voor de voorhoede van De Zwaluw. In de 65e minuut wordt de bal nogmaals door Boyd van Sambeek, langs keeper Jon de Klein geschoten. 6 Minuten later gaf diezelfde Boyd van Sambeek een perfecte voorzet over Joris Lukassen.
Bert Kerstens kopte de 4e goal voor De Zwaluw binnen. Als slotakkoord schoot de aanvoerder van De Zwaluw zijn derde goal binnen. Guus Cuppen verloor het een-tegen-een duel. Boyd van Sambeek schoot raak in de korte hoek en zorgde voor de eindstand: 1-5.

SES - De Zwaluw: 1-5 (1-2)
23. Rik Kremers 1-0, 32. Kerstens 1-1, 37. Van Sambeek 1-2, 65. Van Sambeek 1-3, 71. Kerstens 1-4, 86. Van Sambeek, 1-5.
Scheidsrechter: dhr. Peters