Pupil van de week: Bram Peters

Op de ranglijst stond Juliana vooraf nog een paar plekken hoger dan DSV. DSV op zijn beurt zocht de aansluiting en kon een overwinning goed gebruiken.

In het begin van de wedstrijd was DSV dan ook de bovenliggende partij. Juliana begon slap en inspiratieloos aan de wedstrijd, terwijl DSV feller was en al snel de overhand kreeg op het middenveld. Toen Juliana na een half uur eindelijk wakker werd stond het dan ook al met 2-0 achter. Illustratief was de manier waarop. Eerst was het Luuk Rühl die goed profiteerde van een fout van de Juliana doelman. Hij kwam uit en riep los, maar liet de bal schieten. Daarna was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken. 2-0 werd het toen een hoekschop bij de eerste paal werd gelegd waar opnieuw Luuk Rüh; de bal schampte en voorbij alles en iedereen de bal in het zijnet bij de tweede paal deed belanden. Na een half uur begon ook Juliana aan de wedstrijd, dit leverde prompt 2 levensgrote kansen op maar beiden verdwenen aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

In de tweede helft ging Juliana verder waar het voor rust gestopt was. Binnen de minuut wist het de 1-2 op de borden te zetten toen een voorzet, of misschien wel mislukt schot, door Justin Jacops met de punt van zijn schoon kon worden binnengewerkt. Een paar minuten later was het opnieuw Justin Jacops die de gelijkmaker liet noteren. In plaats van de bal naar buiten te spelen kapte hij naar binnen om vervolgens af te drukken. Een vlammend schot verdween onderkant lat in de kruising voor de 2-2. Juliana ging hierna door met aanvallen, en DSV leek rijp voor de sloop. Juliana kwam echter bedrogen uit en het werd de middag van Luuk Rühl. Halverwege de 2e helft kon hij eenvoudig doorlopen richting doel toen de Juliana defensie vooral naar elkaar keek. Binnen de 16 meter ging hij over het been van de uitlopende doelman. De terecht toegekende pingel werd verzilverd door Lars Veldpaus. Juliana bleef daarna hardnekkig ruimte weggeven en daar wist Luuk Rühl nog 2 keer van te profiteren, beide keren omspeelde hij de doelman om de bal vervolgens in een leeg doel te werken. Vooral bij de laatste treffer zag de Millse doelman er niet erg goed uit, hij verklaarde later echter geen 2e gele kaart te willen riskeren.

Juliana - DSV: 2-5 (0-2)
Scheidsrechter: M. van Lokven (Nuland)
Toeschouwers: 140
Doelpunten:
9' 0-1: Luuk Rühl
20' 0-2: Luuk Rühl
46' 1-2: Justin Jacops
51' 2-2: Justin Jacops
66' 2-3: Lars Veldpaus
83' 2-4: Luuk Rühl
91' 2-5: Luuk Rühl
Opstelling Juliana: Jasper Bergmans, Kevin van Casteren, Nicky van den Broek, Rens van den Hoven, Max Hermanussen, Berry van Krijl, Stan Peters, Vince van Reijmersdal (77'Jord Thijssen), Justin Jacops, Jelle Staal (72' Andy Veld)