Onder een stralende herfstzon moest Juliana gisteren de uitwedstrijd afwerken in Wanroij tegen Constantia. Juliana was na een goede competitie start al een paar weken op zoek naar meer, dat wilde echter nog niet vlotten.

Vanaf de aftrap liet Juliana zien dat het naar Wanroij was gekomen voor een resultaat. Vanaf de aftrap werd er dan ook druk gezet op de defensie van Wanroij. Dit gebeurde soms ook met wat bovenmatige inzet, getuige het feit dat Andy Veld al in de 4e minuut tegen een terechte gele kaart aanliep toen hij doorliep op de Constantia doelman. Juliana bleef echter steeds de fellere ploeg, en bleef Constantia onder druk zetten. Hierdoor leed Constantia veel balverlies, en het leverde Juliana een aantal mogelijkheden op. In de 29e minuut was het raak toen Justin Jacops weer op de Constantia helft de bal wist te onderscheppen en met zijn grote teen precies op maat wist te bezorgen bij Stan Peters. Deze liep op zijn beurt de Constantia verdediging er uit en legde op zijn beurt precies op het goede moment breed op Andy Veld. Deze liet op eenvoudige wijze de voorsprong aantekenen voor Juliana. Juliana bleef veel druk zetten op de Wanroijse verdediging en veroverde zo ook regelmatig de bal. Op slag van rust leek Juliana opnieuw kansrijk te worden toen Andy Veld de bal van de voet pikte van de laatste man van Constantia. De scheidsrechter zag hier echter een overtreding in die goed was voor geel, waardoor Andy Veld kon vertrekken.

Meteen na rust was het beeld omgekeerd, Juliana liet de bal wat meer aan Constantia en plooide wat meer terug gezien de man minder situatie. Juliana had Dave van Dommelen ingebracht, en ging nu loeren op een counter met de twee snelle mannen voorin. Constantia wilde echter snel de gelijkmaker forceren, en dat lukte in de 52e minuut. Een voorzet vanaf links kon in eerste instantie nog worden afgeslagen, maar viel pardoes voor de voeten van Ton Aben. Deze schoof de bal onder de doelman door, die de bal nog wel raakte waardoor deze langzaam in het doel rolde. Juliana bleef loeren op de counter en kreeg daar ook een aantal mogelijkheden mee, maar wist niet meer te scoren. In de 77e minuut ging het fout voor Juliana toen een breedte pass in de eigen defensie kon worden onderschept door Mike van den Berg. Deze kon vervolgens ongehinderd de zestien binnenlopen, waar geen enkele Juliana verdediger ingreep. Hij punterde de bal vervolgens in de kruising voor 2-1. Juliana ging in het restant van de wedstrijd zowaar voor de gelijkmaker en wist ook Constantia achteruit te dringen. Dit leverde echter geen doelpunt meer op.

Constantia - Juliana: 2-1 (0-1)
Scheidsrechter: Vissers
Toeschouwers: 175
Doelpunten:
29' 0-1: Andy Veld
52' 1-1: Ton Aben
77' 2-1: Mike van den Berg
Opstelling Juliana: Jasper Bergmans, Berry van Krijl (81' Julien Cuppen), Vince van Reijmersdal (70' Ruud Relou), Max Hermanussen, Nicky van den Broek, Rens van den Hoven, Jord Thijssen, Stan Peters, Justin Jacops, Jelle Staal (46' Dave van Dommelen), Andy veld.