Dit weekend stond de inhaalwedstrijd tegen Menos op het programma. De streekderby werd eerder dit seizoen afgelast door een onbespeelbaar hoofdveld in Sint Hubert.

Vandaag kon DWSH’18 een grote stap zetten richting koploper Merselo. Een overwinning zou betekenen dat zij op één punt genaderd worden. Bij een grote overwinning zou op doelsaldo zelfs de twee plek bereikt kunnen worden.

De intenties van de thuisploeg waren duidelijk vanaf het begin. Na twee minuten konden de supporters van DWSH’18 al juichen. Job van der Straaten gaf vanaf de rechterkant goed voor en Siem Lubach werkte de bal achter de keeper van Menos binnen; 1-0. De verdubbeling van de score kwam vijftien minuten later. Uit een vrije trap schoot Rody van Abel de 2-0 onhoudbaar tegen de touwen. Menos kon hier geen kansen tegenover zetten en probeerde de thuisploeg met hun bekende harde spel uit hun ritme te krijgen. Dit had geen succes want binnen acht minuten liepen de blauw-zwarten uit na een 5-0 voorsprong. Allereerst was het Camiel van Geenen die de bal uit de corner van Rody binnen kopte. Hij torende hoog boven iedereen uit en bracht de derde treffer op het scorebord. Job maakte uit een penalty, handsbal Menos-speler, de 4-0 en wederom Siem zorgde met een kopbal uit een corner voor de 5-0. Echter was DWSH’18 nog niet klaar voor de rust. Camiel zorgde ervoor met een kopie van zijn eerdere doelpunt dat er een half dozijn doelpunten gemaakt waren in de 42e minuut. Twee minuten later liet ook Maik de Bruin het netje bollen. Na een goede rush bracht de keepers van de bezoekers redding maar in de rebound was het eerder bij de bal. 7-0! Een wervelend DWSH’18 liet Menos de eerste helft volledig kansloos.

In de tweede helft schoot de thuisploeg weer uit de startblokken. In de 53e minuut was het de ingevallen reservekeeper van Menos die ver buiten zijn strafschopgebied een overtreding maakte en geel kreeg. De vrije trap van Maik belandde op het hoofd van Ruud Heurkens en hij zorgde ,met het zesde doelpunt uit een standaardsituatie, voor een 8-0 tussenstand. Hierna werd het spelbeeld slordiger. Menos was niet in staat om kansen te creëren en DWSH’18 was minder gelukkig in de afwerking dan in de eerste helft. Toch bleef 8-0 niet de eindstand. Het slotakkoord was voor Maik die met een razendsnelle uitbraak de eindstand op 9-0 bepaalde.

Een fijn overwinning in de streekderby op Menos waarbij DWSH’18 duidelijk twee maatjes te groot voor de bezoekers uit Landhorst was. Met wedstrijden met GVV’57, Resia en Merselo staan drie krachtmetingen op het programma waarbij DWSH’18 kan laten zien op welke plek zij thuishoren. In ieder geval werd de ongeslagen reeks dit seizoen uitgebreid en een tweede plek op de ranglijst behaald.