Foto: Toon Ermers

Vanaf woensdagmiddag 23 oktober was De Wis in Langenboom 3 dagen lang het domein van biljartende oudere mannen. Het aantal opgegeven deelnemers bedroeg 63. Helaas konden er 2 vanwege ziekte niet meedoen.

De BOOL (Biljart organisatie ouderen Langenboom), had weer alle deelnemers ingedeeld in 4 groepen, van ongeveer even sterke biljarters. Zou het iedere biljarter lukken zijn gemiddelde te verbeteren in 45 beurten, want dat is de opzet van deze wedstrijd, niet het winnen van de medespeler.

Vooral bij de laatste wedstrijden steeg de spanning. Wie mocht er met een vlaai, krentenmik of peperkoek naar huis? De meeste caramboles werden bijeen getikt door Cees den Hartog nl. 159, maar in poule A verbeterde de in topvorm verkerende Frans Hendriks zich het hoogst met ruim 50%. In de andere poules verbeterde Jan Moors zijn gemiddelde het hoogst met 125% erbij. In totaal speelden maar liefst 31 biljarters beter dan hun gemiddelde, vooral in poule D werd prima gespeeld, wat betekent, dat het niveau aardig aan het stijgen is.

Na het vergaren van alle uitslagen kwamen de navolgende prijswinnaars tevoorschijn:

Groep A:
1. Frans Hendriks
2. Marius de Klijn
3. Theo Vervoort

Poule B:
1. Mat v.d. Vorle
2. Mari van Leuken
3. Gerard van Bommel

Poule C:
1. Cees de Klein
2. Herman de Klein
3. Willy van Sambeek

Poule D:
1. Piet van Lith
2. Jan Moors
3. Toon Roefs