De hekkensluiter SCV’58 kwam vandaag op bezoek op de Kogelberg in Langenboom. Ze wilden hier hun eerste punten pakken. Pascal van Thiel had daar persoonlijk voor gezorgd. Met drie doelpunten zorgde hij ervoor dat SCV’58 met de punten naar huis ging.

In de openingsfase leek het erop dat SES aanvallend gaat spelen. Tom Verberk snelde tot driemaal toe langs zijn directe tegenstander. De pass die daarna volgt is gevaarlijk, maar Melvin weet niet het net te vinden.
SES bleef aanvallend. SCV’58 komt er alleen uit met countervoetbal. Dat leverde zeker gevaarlijke momenten op. Zo werd Pascal van Thiel in de 10e minuut diep weggestuurd en wipte hij de bal over de uitkomende keeper Jon de Klein: 0-1. SES kwam minder aan aanvallen toe. Twintig minuten later kreeg Pascal zijn tweede goal op zijn schoen. Weer werd een diepe bal gegeven. Ditmaal door drie verdedigers van SES. Pascal ronde wederom met een wipje af: 0-2. SES ging steeds meer mopperen en kwam minder aan voetbal toe. Scheidsrechter Meulenbroek liet veel doorspelen. Ondanks dat er een aantal duidelijke overtredingen werden gemaakt.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. SES probeerde aan te vallen, maar kwam er niet doorheen. Het tempo is te laag en voorin is het te passief. SCV’58 liet de wil zien om te winnen. Door middel van een aanvallende wissel probeerde SES meer kopkracht voor de goal van keeper Mike van Workum te krijgen. SES probeerde via voorzetten op de lange Jari Lukassen, Jasper Nooijen en Melvin van den Elzen de luchtduels te winnen. Vanuit een corner kwam dan ook een gevaarlijke kans. Het kopduel werd gewonnen, maar de bal stuitte op de goed oplettende Tomas Raaijmakers. De rebound was voor Jari Lukassen, maar SCV’58 gooide zich letterlijk met man en macht voor de goal om een doelpunt te voorkomen.
Het eerste doelpunt voor SES bleef uit. Wel kwam SCV’58 tot een derde doelpunt. Een lange bal vanuit de verdediging van SCV’58 werd verkeerd ingeschat door Winand Schaap. Hij mistte de bal en Bart Bardoel rushte naar voren. Hij wilde de bal voorgeven, terwijl Jon de Klein uitkwam.
Winand probeerde zijn fout te herstellen, maar daardoor miste beide spelers van SES de bal. Wederom Pascal van Thiel die de bal in de goal
schiet: 0-3. Tot slot weet Melvin van den Elzen de bal nog in het net te werken. Na een gemiste voorzet ving Melvin de bal op. Mike van Workum kwam uit zijn doel, maar Melvin schuift de bal onder de keeper door. Het is echter te laat. 10 minuten later floot Meulenbroek het laatste fluitsignaal.

SES - SCV’58: 1-3 (0-2)
10. Pascal van Thiel 0-1
31. Pascal van Thiel 0-2
81. Pascal van Thiel 0-3
84. Melvin van den Elzen 1-3
Scheidsrechter: Meulenbroek