Door druk te blijven zetten op de duidelijk mindere tegenstander VIOS’38 uit Beugen, wist thuisploeg SES in Langenboom een achterstand om te buigen in een overwinning. Door beide doelpunten te maken was Tom Verberk de gevierde man.

Voor het oog van zo’n 60 supporters startte scheidsrechter de wedstrijd. De harde wind maakte lange en hoge ballen onmogelijk, waardoor beide teams gedwongen waren om combinatiespel over de grond uit te voeren. Zowel VIOS als SES wist zich hierin het eerste half uur niet te onderscheiden van de ander. Pas na 24 minuten kwam het eerste wapenfeit uit het Langenboomse kamp. Tijn Cuppen raakte met een geplaatst schot de lat. Ook hier leek de wind hem parten te spelen. Kort daarna was het wel raak aan de andere kant. Thomas Jenniskens kwam in positie om te scoren en zijn ogenschijnlijk houdbare bal verdween tegen het net. SES toonde zich veerkrachtig, want uit de aftrap die hierop volgde ontstond de 1-1. Aanvaller Melvin van den Elzen verzorgde goed voorwerk, zijn compagnon Tom Verberk tikte het gedeflecteerde schot binnen. De druk op de bezoeker bleef hoog in het volgende kwartier en leidde tot kansen voor Rik Kremers (redding keeper) en Steef Hendriks (over).

Trainer Arian Meeuwsen zal het drukzetten hebben aangemoedigd, want ook na rust liet SES zien dat het zo snel mogelijk de bal wilde veroveren. Verberk nam een slechte aanname van zijn directe tegenstander handig over en rondde daarna beheerst af. Na zo’n 50 minuten stond het 2-1. In het slot van de wedstrijd waren er nog een aantal kleine kansen over en weer, maar doelpunten werden niet meer gemaakt. SES hield de broodnodige punten in huis en schudde directe tegenstander op de ranglijst VIOS’38 van zich af.

SES - VIOS’38: 2-1 (1-1)
25. Thomas Jenniskens 0-1
26. Tom Verberk 1-1
52. Tom Verberk 2-1
Scheidsrechter: R. Benders