De eerste wedstrijd van 2020 was voor de dames van Siebers/Klick ’15 1 op zondag 12 januari een feit. Tegenstander was SVOC ’01 1.

Ook vandaag wist Klick’15 1 dat het belangrijk was om fel en gefocust aan de wedstrijd te beginnen. Wanneer Klick’15 1 haar tegenstander vanaf het begin te veel ruimte zou geven, zou het een lastige wedstrijd worden. Ondanks dat de dames zich hier bewust van waren, lukte het in de praktijk niet zo goed. In de eerste paar minuten liep SVOC ‘O1 al gauw uit tot een 0-4 voorsprong. De verdediging van Klick’15 1 was onder de korf onvoldoende alert en daar werd goed gebruik van gemaakt. Ook hadden de dames van Siebers/Klick ’15 1 in de eerste fase van de wedstrijd moeite met het strakke voorverdedigen van SVOC’O1. Klick ’15 1 leed daardoor onnodig veel balverlies. Naarmate de wedstrijd vorderde, leek Klick ’15 1 even terug te komen. Door middel van een aantal afstandsschoten kwamen de dames van Klick’15 1 terug tot 4-7. Echter, de laatste fase van de wedstrijd was het toch weer SVOC’01 1 die de leiding wist te nemen. De dames gingen met een achterstand van 5-11 de rust in. De dames van Klick’15 1 wisten dat de wedstrijd nog niet verloren was. Ze moesten daarvoor wel wat veranderen in hun spel en ook de verdediging zou in de tweede helft alerter moeten zijn onder de korf. Ondanks de wil en de inzet, wilde het helaas niet lukken. Ook de tweede helft bleef SVOC’O1 strak voorverdedigen en lukte het de aanval van Klick ’15 1 niet om dit op te lossen. De wedstrijd eindigde met een stand van 10-20. Volgende week speelt Klick ’15 1 weer een thuiswedstrijd om 16.45 uur in de Looijerij. Alle support is welkom!
Voor Klick ’15 1 scoorden: Irma de Kleijne 4x, Dymphe vd Berg 2x, Fenne de Kleijne, Sanne Verhoeven, Sanne Bens en Mieke Selten 1x.

v. Grinsven/Albers Klick ’15 2

Deze zondag wist Klick '15 2 dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden. Klick '15 2 moest het opnemen tegen SVOC'01 2. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want degene die deze wedstrijd zou winnen, zou op de 3e plek komen te staan. De wedstrijd ging van start en al snel wist SVOC een voorsprong te pakken. SVOC wist goed hoe ze Klick '15 uit moesten spelen door slim te spelen onder de korf. Door middel van slim weg te trekken onder de korf wist SVOC mooie kansen te creëren. De stand liep al snel uit tot 0-4. De dames van Klick '15 2 wisten dat ze iets moesten gaan veranderen wilden ze nog kans maken om te winnen. Al snel wist ook Klick '15 te scoren en kregen de dames er weer vertrouwen in. Na nog een aantal doelpunten gingen beide teams de rust in met een stand van 4-6. Na de rust ging Klick '15 2 de wedstrijd weer in met nieuwe energie. De dames van Klick '15 2 wisten dat ze het nu slim moesten gaan spelen. Klick '15 had veel mooie korte kansen die ook doelpunten opleverden. Al snel kwam Klick '15 2 op een voorsprong van 9-6. Klick '15 moest er alles aan doen om deze voorsprong te behouden, want SVOC gaf ook niet op. Uiteindelijk wist Klick '15 nog 2x te scoren en SVOC wist nog 1x te scoren. Dit betekent dat de eindstand dus 11-7 is geworden en dat Klick '15 een 3e plek te pakken heeft.