Op zondagmiddag 19 januari traden de handbaldames van MHV’81 in Maasbree aan tegen BSAC.

Een dag eerder had concurrent Handbal Venlo 2 verloren. Daardoor was dit de uitgelezen kans voor de Millse formatie om een klein gaatje te slaan bovenin de ranglijst van de Tweede Divisie. BSAC, dat achtste staat, bleek eerder het seizoen echter een stugge tegenstander. De thuiswedstrijd werd toen nipt gewonnen met 34-32.

Met een duidelijk strijdplan startte de ploeg van Van den Akker en De Gier scherp aan de wedstrijd. In aanvallend opzicht werd het net veelvuldig gevonden. Maar vooral in verdedigend opzicht werd het verschil gemaakt. BSAC kon niet door het hechte Millse collectief dringen, met veel missers als gevolg. De dames van MHV voerden de dekkingsafspraken perfect uit en Linda Fick en Nienke van de Boom keepten een sterke wedstrijd. Hierdoor gingen de teams met 7-12 de kleedkamer in.

Ook de start van de tweede helft was in het voordeel van MHV. Waar BSAC de bal niet in de goal kreeg, ging de Millse formatie door met scoren. Liz Jansen en Evi Bens waren in deze fase belangrijk voor het team. Heel even stond MHV zelfs tien doelpunten voor; 10-20. In het laatste kwartier kon BSAC, mede door een aantal tijdstraffen aan Millse zijde, toch dichterbij komen. De rollen draaiden om. BSAC bleef scoren en MHV miste kans na kans. Hoewel de spanning nog even flink steeg, kwam de overwinning nooit echt in gevaar. Door de laatste zwakke fase van MHV stond na 60 minuten handbal de enigszins geflatteerde einduitslag 25-27 op het scorebord.

Door de winst verstevigt MHV de tweede plek op de ranglijst. Na veertien wedstrijd hebben ze 22 punten. Het gat met de nummer drie Dongen is drie punten. Zaterdagavond 25 januari staat de volgende kraker op het programma. Om 19.15 uur start in De Looierij in Mill de wedstrijd tegen koploper VOC DS2. Bij winst kan MHV op een gelijk puntenaantal komen met de Amsterdamse ploeg.