Siebers/Klick’15 1 trad aan tegen koploper ONA/Astrantia 1, een bekende en geduchte tegenstander. Met het vertrouwen dat de meiden de vorige zondag hadden opgebouwd, werd ook deze wedstrijd weer vol positieve energie ingegaan.

Ook vandaag zal er weer hard gewerkt moeten worden en dat liet ONA/Astrantia 1 vanaf het begin merken. Al gauw kregen de dames van Siebers/Klick ’15 1 een aantal afstandsschoten om de oren, maar de dames gaven zich niet zo maar over. Goed uitgespeelde kansen zorgden ervoor dat Klick’15 1 terug in de wedstrijd kwam: 5-3. De aanval van Klick’15 1 moest de steun eruit zien te halen, zodat ONA/Astrantia 1 haar spelletje niet op kon zetten. Aan de andere kant moest er voldoende druk in het voorveld gegeven worden zodat de tegenstander niet vrijuit zou kunnen schieten. De dames van ONA/Astrantia 1 wisten dit echter erg tactisch op te zetten waardoor zij van afstand bleven scoren. Bij de korf daarentegen had Klick’15 1 het erg goed dicht zitten. De laatste fase van de tweede helft kwam Klick’15 1 weer even gevaarlijk dichtbij. De strijdlust van de dames werd eindelijk beloond en met een stand van 8-6 gingen de dames de rust in. Na de rust liep ONA/Astrantia 1 weer uit, door maar liefst 5 afstandsschoten. Siebers/Klick’15 1 kon hier onvoldoende weerstand tegen bieden. De dames hadden erg mooie aanvallen maar wisten simpelweg niet voldoende kansen te benutten waar dat aan de andere kant wel gebeurde. De dames gingen door en gaven de moed niet op. Tot de laatste minuut heeft Siebers/Klick’15 1 geprobeerd het ONA/Astrantia 1 lastig te maken. Het vertrouwen dat de meiden in elkaar aan het opbouwen zijn is ook vandaag weer een beetje gegroeid. Eindstand: 18-10. Volgende week spelen de dames een belangrijke wedstrijd tegen ODIO 1 in Millingen aan de Rijn.

Voor Klick ’15 1 scoorden: Sanne Bens 4x, Irma de Kleijne 3x, Mieke Selten 2x en Dymphe vd Berg 1x.

v. Grinsven/Albers Klick ’15 2

Deze zondag speelde Klick '15 2 een spannende wedstrijd tegen ONA/Astrantia 2. De wedstrijd ging van start en al heel snel had ONA/Astrantia een voorsprong opgebouwd. ONA/Astrantia wist goed hoe ze Klick '15 uit moest spelen. Het was voor Klick '15 2 moeilijk om het in de verdediging goed dicht te houden. Al snel liep de stand uit tot 5-0. Ook in de aanval had Klick '15 2 het lastig. ONA/Astrantia gaf veel druk, waardoor Klick '15 maar moeilijk tot scoren kwam. Uiteindelijk lukte het Klick '15 toch nog om 3x te scoren in de eerste helft van de wedstrijd. ONA/Astrantia wist ook nog een aantal keer te scoren. Beide teams gingen de rust in met een stand van 10-4. Klick '15 2 wist dat ze de tweede helft van de wedstrijd anders moesten gaan spelen in de aanval. ONA/Astrantia keek veel mee tijdens de aanvallen van Klick '15 en daar moest Klick '15 gebruik van gaan maken door op de doorbraak te gaan spelen. Klick '15 wist het in de verdediging beter dicht te houden, waardoor het voor ONA/Astrantia moeilijker werd om tot scoren te komen. Uiteindelijk wisten beide teams nog een aantal keer te scoren, maar ONA/Astrantia bleef de overhand houden in de wedstrijd. De wedstrijd eindigde met een score van 15-8.